Baha kamermūzikas festivālā uzstāsies klavesīniste Kalnciema un čellists Jaffe

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svētku nedēļas nogalē, 22. novembrī plkst.18, Siguldas koncertzālē «Baltais flīģelis» īpašā koncertā kopā muzicēs klavesīniste Aina Kalnciema un Latvijā dzimušais vācu čellists Ramons Jaffe, informēja 14. starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla mediju koordinatore Agnese Lapsiņa.

Viņa pastāstīja, ka koncertā varēs dzirdēt čella un klavesīna saspēli, kas vīsies cauri baroka komponistu - Georga Frīdriha Hendeļa, Domeniko Skarlati - un Karla Filipa Emanuela Baha mūzikai, bet finālā piedāvās Astora Pjacollas spāņu flamenko. Īpaši interesants un mazpazīstams darbs būšot Johana Sebastiana Baha «Prelūdija» no « Labi temperētā klavesīna».

Dzimis mūziķu ģimenē Rīgā, Jaffe uzauga un savu radošo karjeru veidoja Vācijā. Čellists jau studiju gados ar lieliem panākumiem uzsāka solista gaitas un šobrīd turpina sadarboties ar augsta līmeņa orķestriem un piedalīties starptautiskos festivālos. Viņa radošo dzīvi dokumentē daudzi televīzijas un radio ieraksti, kā arī nozīmīgs kompaktdisku skaits. Mākslinieka kaislība ir flamenko, ko varēs dzirdēt arī koncertā «Baltajā flīģelī».

Aina Kalnciema
Aina Kalnciema Foto: Publicitātes foto

Kalnciema ar izcilību absolvējusi klavieru un ērģeļu spēles klases Pēterburgas Konservatorijā un turpinājusi izkopt savu klavesīna spēles meistarību Holandē, Francijā, Šveicē un Vācijā. Kalnciema vada klavesīna klasi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, apvienojot pedagoģisko darbu ar Baha kamermūzikas festivāla direktores pienākumiem. Māksliniece regulāri koncertē kā klavesīna soliste un dodas vieskoncertos ārpus Latvijas.

Jau ziņots, ka no 10. novembra līdz 9. decembrim notiks Baha kamermūzikas festivāls, kas šogad veltīts Karla Filipa Emanuela Baha 300 gadu jubilejai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu