Koris «Latvija» aicina uz reliģiska rakstura koncertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ansis Starks

Rīgas Svētā Jēkaba katedrālē 29. novembrī plkst.14 notiks Valsts akadēmiskā kora «Latvija» koncerts pirmsadventes noskaņās, informēja kora producente Ieva Vītiņa. Pēc koncerta plkst.15 koris piedalīsies arī svinīgajā Svētajā Misē, kas tiks svinēta par godu Jeruzalemes Svētā Kapa bruņinieku ordeņa Latvijas nodaļas dibināšanai un pirmo biedru uzņemšanai.

Adventes noskaņu koncertā kora «Latvija» izpildījumā izskanēs Mihaela Pretoriusa mūzika Jana Sandstrēma apdarē, Alesandro Skarlati, Arvo Perta, Fransisa Pulenka darbi, kā arī Otorīno Respīgi «Slavasdziesma Kunga piedzimšanai» («Lauda per la Nativita del Signore»). Šis opuss Latvijas koncertzālēs neesot bieži dzirdams. Tā tapšanā Respīgi iedvesmojies, klausoties poļu klavesīnistes Vandas Landovskas Johana Sebastiana Baha interpretācijās.

Koncertā piedalīsies solisti - flautistes Vita Rozēna un Rūta Krēgere, obojistes Katrīna Švalbe un Evija Putniņa, fagotisti Pauls Gendikovs un Katrīna Kuģe, pianistes Ilze Rubiķe un Liene Kalnciema, kā arī Aivars Krastiņš, kurš spēlēs sitaminstrumentus. Vokālās solopartijas dziedās kora mākslinieki Marika Austruma, Inese Romancāne un Rūdolfs Bacāns.

Mises laikā koris «Latvija» un ģitārists Kaspars Zemītis izpildīs daļas no Zemīša opusa «Mesa», kura pirmatskaņojums notika 26.augustā Rīgas Domā Starptautiskajā garīgās mūzikas festivālā. Misē izskanēs arī Uģa Prauliņa mūzika.

Tā kā šis ir labdarības koncerts, ieeja tajā būs bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu