Rīgā izskanēs starptautisks mūzikas projekts «No Bēthovena līdz Geršvinam»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lielajā ģildē 12. decembrī plkst.19 notiks starptautisks mūzikas projekts «No Bēthovena līdz Geršvinam», kurā Eiropas un Amerikas komponistu skaņdarbus izpildīs starptautiski atzīti mākslinieki no Lietuvas, Azerbaidžānas un ASV, informēja koncerta organizatori. Koncerta «No Bēthovena līdz Geršvinam» programmā un mākslinieku izvēlē būs atspoguļota Eiropas un ASV muzikālo tradīciju mijiedarbība.

Amerikāņu komponistu skaņdarbus - fragmentus no Lū Harisona «Svītas stīgu orķestrim», Maikla Dohertija «Strut» stīgu orķestrim un Džordža Geršvina «Rapsodiju blūza stilā» izpildīs Eiropas skolas pārstāvji - Klaipēdas kamerorķestris un Maskavas konservatorijas absolvents pianists Murads Adigezalzade. Klasisko Ludviga van Bēthovena klavierkoncertu savukārt izpildīs amerikāņu pianists Endrjū Taisons.

Taisons ir viens no pazīstamākajiem amerikāņu jaunās paaudzes mūziķiem. Viņš mācījies Džuljarda skolā Ņujorkā un ieguvis godalgotas vietas dažādos starptautiskos pianistu konkursos - pirmo vietu Ņujorkas Jauno koncertmākslinieku konkursā («YCA Auditions») 2011.gadā, «Terence Judd - Hallé Orchestra Prize», «John Browning Prize», «Brownville Concert Series» un Starptautiskajā pianistu konkursa Līdsā. Taisons koncertējis gan ASV, gan Eiropas valstīs - Šveicē, Portugālē, Lielbritānijā un Polijā.

Adigezalzade no Azerbaidžānas ir Tbilisi Starptautiskā pianistu konkursa uzvarētājs, Maskavas Valsts filharmonijas solists, un kopš 2006. gada viņš vada Azerbaidžānas Valsts filharmoniju. Adigezalzade ir absolvējis Baku mūzikas akadēmiju, Mūzikas augstskolu Minhenē un pabeidzis aspirantūru Maskavas Valsts konservatorijā. Viņš mācījies pie Farhada Badalbeilija un Eliso Virsaladzes.

Murads Adigezalzade
Murads Adigezalzade Foto: Publicitātes foto

Klaipēdas kamerorķestris ir viens no jaunākajiem un dinamiskākajiem Lietuvas profesionālajiem kameransambļiem. Tā māksliniecisko stilu raksturo vienota izpildījuma izjūta, kas izkopta pastāvīgā mūziķu saspēlē, atskaņojot skaņdarbus bez diriģenta. Kopš kamerorķestra dibināšanas 1992.gadā mūziķi ir bagātinājuši Klaipēdas muzikālo dzīvi ar jaunām orķestra koncertu tradīcijām. Klaipēdas kamerorķestra mākslinieciskais vadītājs ir Mindaugs Bačkus.

Biļetes pieejamas «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās un internetā «www.bilesuparadize.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu