Koris «Maska» aicina uz «ZieMASKAsvētkiem»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sagaidot gada gaišākos svētkus, 20. decembrī plkst.18 Rīgas Jaunajā Svētās Ģertrūdes baznīcā notiks jauniešu kora «Maska» koncerts «ZieMASKAsvētki». Kā informē kora pārstāve Sondra Lāce, koris kopā ar diriģentu Jāni Ozolu aizvien jaunos instrumentālās un balsu saspēles meklējumos atklās vēl nedzirdētas muzikālās nianses, uzburot pavisam īpašu un siltu svētku noskaņu.

Šogad jauniešu korim «Maska» koncertā pievienosies ģitārists Gints Smukais, kurš izpilda skaņdarbus pirkstu perkusiju ģitārspēles tehnikas stilā, pārvēršot viena instrumenta skanējumu daudzbalsībā.

Ģitārists koncertā uzstāsies gan ar solo skaņdarbiem, gan «Latvian Voices» dalībnieces Lauras Jēkabsones radītajā skaņdarbā jauktajam korim, ģitārai un solistiem «Xmas Medley». «Tas būs kā muzikāls ceļojums Ziemassvētku vecīša kamanās apkārt pasaulei, viesojoties Francijā, Ukrainā, Zviedrijā, Venecuēlā, Izraēlā, Dienvidāfrikā, Anglijā un atgriežoties atpakaļ Latvijā kopā ar katras tautas skaistākajām saulgriežu dziesmām,» par gaidāmo pirmatskaņojumu pastāstīja komponiste.

Kā īpašs brīdis koncertā gaidāms arī grupas «Instrumenti» solista «Shipsi» jeb Jāņa Šipkēvica skaņdarba «Doma iet...» jauktajam korim un solistiem pirmatskaņojums. Skaņdarbs radīts īpaši jauniešu korim «Maska» ar Raiņa dzeju «a cappella» izpildījumam.

Koncerta programmā iekļauti arī vairāki pasaules kormūzikas dižgaru skaņdarbi, kā arī tautā jau iemīļoti skaņdarbi, tostarp Andra Sējāna, Kristapa Šoriņa un Jēkabsones aranžijas jauktajam korim.

Biļetes pieejamas visās «Biļešu paradīzes» kasēs un «www.bilesuparadize.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu