Rīgas vīru koris «Absolventi» ar koncertu svinēs 55 gadu jubileju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 29. novembrī, plkst.17 ar koncertu «Gadiem spītējot» Latvijas Universitātes Lielajā aulā savu 55 gadu jubileju svinēs Kultūras un atpūtas centra «Imanta» vīru koris «Absolventi», informē kora pārstāve Rita Reliņa. Koncertā skanēs vīru kora zelta repertuārs, īpašu vietu atvēlot latviešu autoru mūzikas pērlēm.

Jubilejas koncerta pirmajā daļā diriģentu Edgara Vītola, Arvīda Platpera un Edgara Brinķa vadībā koris atskaņos skaistākās latviešu tautas dziesmu apdares un latviešu autoru oriģināldziesmas, akcentējot kora tradīcijās būtiskās patriotiskās vērtības. Koncerta otrajā daļā klausītājus iepriecinās gan labi zināmas, gan, iespējams, piemirstas melodijas no pasaules un latviešu mūzikas krājumiem, kas veltīti mīlestības un romantikas tēmām.

Koncertā piedalīsies solisti Madara Dziedātāja un Māris Evalds, instrumentālā grupa. Muzikālu apsveikumu sniegs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas sieviešu koris. «Koncertā gaidāmi arī daži pārsteigumi no īpašiem viesiem,» pastāstīja kora vadītājs Edgars Vītols.

Kori «Absolventi» 1959. gadā kori dibināja latviešu diriģents Pauls Kvelde. Daudzus gadus tas darbojās viņa mākslinieciskajā vadībā, kļūstot par vienu no vadošajiem vīru koriem Latvijā. 1999. gadā kora māksliniecisko vadību pārmantoja Kveldes audzēknis, Dziesmu svētku virsdiriģents Platpers, kurš turpināja kora tradīcijas un turpināja veidot kora repertuāru. Šogad par kora māksliniecisko vadītāju kļuvis Vītols, sākot jaunu posmu kora attīstībā.

Biļetes uz koncertu būs pieejamas norises vietā pirms pasākuma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu