Baha festivālu noslēgs baroka ansambļa «L’Arpeggiata» uzstāšanās Lielajā ģildē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Baha kamermūzikas festivāla noslēgumā, 9.decembrī, Lielajā ģildē uzstāsies baroka ansamblis «L’Arpeggiata», informēja festivāla mediju koordinatore Agnese Lapsiņa.

Koncertā klausītājiem būs iespēja baudīt Vidusjūras tautu tradicionālo mūziku, fadu dziedājumus un dejas priekšnesumus.

Ansambli «L’Arpeggiata», kas Latvijā viesojas ceturto reizi, vada Austrijā dzimusī arfiste un lautiste Kristīna Pluhara. Kopš dibināšanas 2000.gadā «L’Arpeggiata» ir izpelnījies ārkārtīgu klausītāju un kritikas atzinību. Tā izpildījumu raksturo pārgalvīgas instrumentālas improvizācijas, bagātīgs skanējums, kas rodas, kopā skanot dažādiem stīgu instrumentiem, un vokālais stils, ko spēcīgi ietekmējušas tautas muzikālās tradīcijas. Ansambļa filozofija ir savest kopā mūziķus ar visdažādāko māksliniecisko pieredzi projektos, kurus izstrādājusi Pluhara rūpīgā muzikoloģiskās izpētes darbā.

Programmu «Mediterraneo» veido Vidusjūras tautu tradicionālā mūzika. Šīs programmas sākumpunkts ir dziesmas un tarantellas «canti greci-salentini», kuru muzikālās saknes ir Itālijā, bet ko grieķu valodā dzied Salento pussalā daudzus gadsimtus dzīvojošie grieķi. Šis valdzinošais dienviditāļu un grieķu kultūras sakausējums pamudināja «L’Arpeggiata» doties muzikālā ceļojumā pa Vidusjūras reģionu un meklēt arī citas sakarības.

Programmas «maršruts» ved no Dienviditālijas uz austrumiem - Grieķiju un Turciju - un uz rietumiem - uz Spāniju - Maljorku un Kataloniju, kā arī uz Portugāli.

Programmas īpašos akcentus veido fadu dziedātāja «Misia», solists Vinčenco Kapecuto, dejotāja Anna Dego un teorbas meistare un ansambļa vadītāja Pluhara.

Koncerts sāksies plkst.19. Biļetes pieejamas visās «Biļešu paradīzes» kasēs un «www.bilesuparadize.lv».

Kā ziņots, no 10.novembra līdz 9.decembrim notiek Baha kamermūzikas festivāls, kas šogad veltīts Karla Filipa Emanuela Baha 300 gadu jubilejai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu