Rīgā Vladimirs Spivakovs un Maskavas virtuozi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Latvijā atgriežas izcilais diriģents Vladimirs Spivakovs (Владимир Спиваков) ar kamerorķestri «Maskavas virtuozi» ar 35 gadu jubilejas galā koncertu. Koncerts notiks 17. martā Lielajā ģildē. Pasaulslaveno vijolnieku un diriģentu Vladimiru Spivakovu trāpīgi raksturo viņa skolotāja Leonarda Bernsteina vārdi: «Zelta sirds, zelta rokas, zelta dvēsele. Spivakovs pieder pie mūzikas Olimpa.» Kā simpātijas un ticības zīmi Bernsteins Spivakovam savulaik pasniedzis savu diriģenta zizli, no kura maestro Spivakovs nešķiras nekad.

Kamerorķestris «Maskavas virtuozi» – tā ir eiropeiska atskaņojuma kultūra, rūpīga attieksme pret autora ieceri, detaļām un niansēm, spožs artistiskums un mīlestība pret publiku.

Orķestris, kuru pirms 35 gadiem kopā ar saviem draugiem un domubiedriem (starptautisku konkursu laureātiem, solistiem un Krievijas galvaspilsētas orķestru koncertmeistariem) dibinājis Vladimirs Spivakovs, kopš piedzimšanas brīža līdz pat šodienai nosaka visaugstāko izpildījuma līmeni Eiropas kamerorķestriem.

Šobrīd Vladimira Spivakova kā solista un diriģenta diskogrāfija ietver vairāk nekā 40 albumus ar dažādu laikmetu un stilu skaņdarbu ierakstiem - no Eiropas baroka mūzikas līdz pat viņa iemīļoto 20. gadsimta komponistu – Šostakoviča, Stravinska, Bartoka, Šenberga, Berga, Veberna, Hartmana, Penderecka, Šnitkes, Pārta, Kančeli, Ščedrina, Gubaiduļinas darbiem. Lielākā daļa ierakstu veikta skaņu ierakstu kompānijai BMG Classics.

Līdzās muzikālajai darbībai plaši pazīstams ir Vladimira Spivakova Starptautiskais Labdarības fonds, kas dibināts 1994. gadā. Šīs organizācijas mērķi ir bērnu-bāreņu dzīves apstākļu uzlabošana, palīdzība slimiem bērniem, apstākļu nodrošināšana jauno talantu radošai izaugsmei, stipendiju piešķiršana, talantīgāko jauno mūziķu piedalīšanās orķestra «Maskavas virtuozi» koncertos.

«Pirmklasīgi stīdzinieki, kuru meistarību Vladimirs Spivakovs noslīpējis līdz reti izsmalcinātai ansambļa spēlei» - New York Times, ASV.

«Ansamblis izceļas ar Šveices pulkstenim līdzīgu precizitāti» - Los Angeles Times, ASV.

Biļetes uz šo koncertu klasikas melomāni var iegādāties Biļešu servisa kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu