Notiks vijolnieces Balanas un pianista Osokina bezmaksas koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien plkst.15 Latvijas Radio 1.studijā notiks vijolnieces Kristīnes Balanas un pianista Andreja Osokina bezmaksas koncerts, informē koncerta organizatoru pārstāve Aira Laiviņa. Solistu izpildījumā būs dzirdami Volfganga Amadeja Mocarta, Johanesa Brāmsa, Pētera Čaikovska un Jana Sibēliusa skaņdarbi, kā arī speciāli šim koncertam veidots muzikāls pārsteigums Ziemassvētku noskaņās.

Balanas un Osokina ceļš mūzikā aizsākās Latvijā, bet ideja par dueta izveidošanu mūziķiem radās Lielbritānijā, kopā studējot Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā. Dueta repertuārā ir dažādu stilu un laikmetu mūzika - Johana Sebastiana Baha, Ludviga van Bēthovena, Roberta Šūmaņa, Alfrēda Šnitkes, Morisa Ravēla, Bēla Bartoka un citu komponistu skaņdarbi. Īpašu uzmanību mūziķi pievērš latviešu mūzikas popularizēšanai pasaulē.

Bekingemas Universitātes rezidējošā māksliniece Balanas mācījusies pie dažādiem vijoļspēles meistariem, kā soliste uzstājusies kopā ar Sendai Filharmonisko orķestri, Polijas Kamerfilarmonisko orķestri, Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas orķestri un Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri. Šī gada pavasarī jaunā vijolniece debitēja «Barbikan» koncertzālē kopā ar orķestri «Maskavas solisti», savukārt novembrī vijolniece atgriezās Latvijā, izpildot Sergeja Prokofjeva «Otro vijoļkoncertu» kopā ar orķestri «Sinfonietta Rīga».

Andrejs Osokins
Andrejs Osokins Foto: Publicitātes foto

«Balanas piemīt talants sagūstīt klausītājus ar mežonīgām, nepieradinātām un psiholoģiski mainīgām kvalitātēm. Viņa pierāda sevi kā drosmīgu vijolnieci un ir spējīga gan noturēt dramatiskas pauzes, gan vienlīdz efektīvi tās pārtraukt,» vijolnieci raksturojuši kritiķi.

Latvijas Lielās mūzikas balvas ieguvējs Osokins ir pasaules nozīmīgāko pianistu konkursu - A.Rubinšteina Starptautiskā pianistu konkursa Telavivā, M.Longas un Ž.Tibo Starptautiskā pianistu konkursa Parīzē, Līdsas Starptautiskā pianistu konkursa un Karalienes Elizabetes Starptautiskā pianistu konkursa Briselē - laureāts. Viņš koncertējis kopā ar Beļģijas Nacionālo simfonisko orķestri, «Radio France» filharmonisko orķestri, «Hallé» simfonisko orķestri, Braitonas Filharmonisko orķestri, Dublinas Nacionālo simfonisko orķestri, «Kremerata Baltica» kamerorķestri, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un citiem. Pavasarī gaidāms Osokina pirmais solo albums.

«Viņam piemīt nevainojama elegance, hipnotizējoša personības pievilcība, apbrīnas vērts intelekts, plaša un ekspresīva skaņu krāsu palete, kā arī neparasti pārliecinoša dažādu mūzikas stilu izjūta,» par mūziķi izteikušies kritiķi.

Pieteikties koncertam Latvijas Radio iespējams pa e-pastu «lr3koncerts@latvijasradio.lv» vai pa tālruni 67 206 647. Līdzi uz koncertu jāņem personu apliecinošs dokuments. Ieeja tajā būs bez maksas. Vietu skaits ierobežots.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu