Rīgas Lutera baznīcā izskanēs jauktā kora «Sõla» koncerts «16 ziemas mirkļi»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Rīgas Lutera baznīcā šovakar izskanēs Latvijas Kultūras akadēmijas jauktā kora «Sõla» ikgadējais jubilejas un Ziemassvētku koncerts, kam šogad, sasaucoties ar kora gadskārtu skaitu, dots nosaukums «16 ziemas mirkļi», informēja kora pārstāve Ilze Tormane.

Kā stāsta kora mākslinieciskais vadītājs Kaspars Ādamsons, šogad jubilejas koncerta programmā būs vērojama sava veida trijdaļība - skanēs gan pieklusināta un intraverta sakrālā mūzika, gan labi zināmas Ziemassvētku dziesmas Valta Pūces apdarē, kas tiks izpildītas kopā ar viesmāksliniekiem, gan arī dažas spraigas amerikāņu tradicionālās mūzikas apdares jeb spiričueli.

Koncertā kopā ar Ādamsonu un Jēkabu Jančevski pirmo reizi kora priekšā stāsies jaunais kora diriģents Jānis Pēlmanis, kurš kopā ar vokālo pedagoģi Saivu Treidi darbu korī sāka šī gada oktobrī.

Līdzās korim «Sõla» koncertā piedalīsies arī metāla pūšamo instrumentu ansamblis «Live Brass», pianists Daumants Liepiņš, sitaminstrumentālists Ivo Krūskops, koklētājs Ansis Jansons, kā arī solisti - Annija Kristiāna Ādamsone un Rūdolfs Bacāns.

«16 ziemas mirkļi» Rīgas Lutera baznīcā sāks skanēt plkst.19. Biļetes uz koncertu pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs un tīmekļa vietnē «www.bilesuparadize.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu