Rīgas Sv.Marijas Magdalēnas baznīcā koncertēs ansamblis «Stadt- Hautboisten Riga»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Sv.Marijas Magdalēnas baznīcā 20. decembrī koncertēs vēsturisko pūšaminstrumentu ansamblis «Stadt- Hautboisten Riga», informēja Rīgas Senās Mūzikas centrā. Repertuārā būs baroka laika komponistu darbi, kuri savas kompozīcijas ir radījuši tieši šādiem - koka pūšaminstrumentu ansambļiem.

Centra pārstāve Laura Iesava norādīja, ka vēsturisko koka pūšaminstrumentu ansambļi mūsdienās ir liels retums – Baltijas valstīs citas līdzīgas apvienības nav. Baroka laikā koka pūšaminstrumentu ansambļi bija saistīti lielākoties ar militārām parādēm un izklaides mūziku atšķirībā no metāla pūšaminstrumentu ansambļiem, kuri pārsvarā atskaņoja baznīcas torņu mūziku.

Ansamblī «Stadt-Hautboisten Riga» spēlē Kristīne Kupča (baroka oboja), Dmitrijs Maksimovs (baroka oboja/taille), Ieva Nīmane (baroka oboja), Elīna Vidriķe (baroka fagots), Andris Arnicāns (baroka fagots) un Māris Kupčs (klavesīns).

Koncerts sāksies plkst.17.

Ieeja tajā būs bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu