Festivāls «Windstream» sāksies ar koncertu «Maestro-Piano-Rīga»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Festivāls «Windstream» 21. martā Lielajā ģildē sāksies ar koncertu «Maestro-Piano-Rīga», informēja profesionālā pūtēju orķestra «Rīga» mārketinga speciāliste Linda Ausēja. Programma tiek veidota, sadarbojoties ar maestro Raimondu Paulu. Tajā būs jaunas versijas vokālām kompozīcijām, kā arī Paula teātra un filmu mūzika.

Orķestris «Rīga» festivāla koncertos uzstāsies ar dažādiem diriģentiem, jo šobrīd ir vakants orķestra mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģenta amats. Festivāla atklāšanas koncertu «Maestro-Piano-Rīga» diriģēs Kaspars Ādamsons.

Kā pastāstīja Ausēja, programma būs romantiska, emocionāla un krāšņa. Solistu Ingas Šļubovskas un Daumanta Kalniņa interpretācijā skanēs vairākas dziesmas ar Austras Skujiņas dzeju - «Katedrālē», «Pajaco», «Meitenei kafejnīcā», «Dziesma par gaili» un «Vieglprātīgā sirds». Šīs dziesmas skanēja 1980. gadā uzņemtajā koncertfilmā «Ielu mūzika». Dziedātāja Ance Krauze savukārt piedalīsies koncertā ar vairākām dziesmām, kurās Pauls gremdējies Itālijas noskaņās. Orķestra mūzikas aranžētājs Vilnis Šmīdbergs šobrīd strādā pie izrādes «Meža gulbji» tēmām aranžējumā pūtēju orķestrim. Vēl programmā iekļautas melodijas no kinofilmas «Dāvanas pa telefonu», kas bija savulaik populāra Aloīza Brenča režisēta krimināldrāma ar Paula mūziku, un mūzikas versiju īpaši 21. marta koncertam veido Ilona Breģe.

Pie klavierēm koncertā «Maestro-Piano-Rīga» būs Pauls, kurš saspēlēsies gan ar orķestri «Rīga», gan solistu Oskaru Petrauski jaunajos skaņdarbos ar saksofona solo.

Orķestris uzstāsies arī citos festivāla koncertos. 15. februārī ar diriģentu Raiti Ašmani, dziedātāju Aiju Vītoliņu un vokālo kvartetu «Harmony 4 Riga» programmā «Ar mīlestību no Parīzes» Lielajā ģildē skanēs franču komponistu mūzika un dziesmas no Edītes Piafas repertuāra, atceroties dziedātāju 100.dzimšanas gadā.

15. aprīlī, noslēdzot pavasara festivālu «Windstream», ar diriģentu Andri Pogu un pianistu Reini Zariņu tiks atskaņots Igora Stravinska koncerts klavierēm un pūšaminstrumentiem, Žana Fransē eksotiskās dejas 11 pūšaminstrumentiem un perkusijām, kā arī Džeimsa Bārnsa 3. «Traģiskā simfonija».

8. maijā ar Mārtiņu Ozoliņu pie diriģenta pults izskanēs koncertsezonas pēdējais koncerts Rīgas Svētā Jāņa baznīcā, kurā būs iespēja dzirdēt Karla Dženkinsa mesu «The Armed Man: A Mass For Peace», piedaloties Valsts akadēmiskajam korim «Latvija». Šis atskaņojums tiks veltīts 70. gadadienai kopš Otrā pasaules kara beigām.

Biļetes pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs un «www.bilesuparadize.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu