Vācijā mirusi Krievijas operas zvaigzne Jeļena Obrazcova

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vācijā pirmdien 75 gadu vecumā mirusi leģendārā krievu operas zvaigzne mecosoprāns Jeļena Obrazcova, kas bija ieguvusi PSRS tautas mākslinieces titulu, vēstīja Krievijas televīzijas kanāls «Rossija-24».

Pagājušā gada novembra beigās Obrazcovas preses sekretāre Jekaterina Šikaloviča paziņoja, ka ārsti ieteikuši ziemā klimata dēļ operdziedātājai doties uz Vāciju. Saistībā ar to tika atcelts viņas koncerts 11.decembrī Valsts Kremļa pilī.

«Jeļenai Vasiļjevnai ārsti ieteica ziemā doties uz Vāciju klimata dēļ. Tādēļ līdz februārim viņa uzturēsies tur. Saistībā ar to tiek atcelts 11. decembra koncerts,» tolaik informēja viņas preses sekretāre.

PSRS tautas skatuves māksliniece Obrazcova ir dzimusi 1939. gada 7. jūlijā Ļeņingradā (tagad - Sanktpēterburgā). Karjeras laikā viņa uzstājās lielākajos operteātros un koncertu zālēs pasaulē, tostarp Milānas «La Scala», Ņujorkas Metropolitēna operā, Londonas Konventgārdenā un Vīnes Valsts operā.

1978. gadā, atzīmējot «La Scala» operas 200.gadadienu, Obrazcovai tika piešķirta balva par labāko Verdi operas partijas izpildījumu uz Milānas operas skatuves.

Obrazcova pasniedza meistarklases Eiropā un Krievijā, kā arī ir bijusi žūrijas priekšsēdētāja vairākos konkursos Eiropā un citviet pasaulē.

Latvijas Nacionālajā operā viņa ir dziedājusi Grāfienes lomu Pētera Čaikovska operā «Pīķa dāma».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu