Baha kamermūzikas festivālā iecerēts 12 stundu ilgs Baha maratons

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

15. Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla sezona tiks atklāta ar Baha mūzikas nedēļu, kurā pirmo reizi Latvijā klausītājiem tiks piedāvāts divpadsmit stundu ilgs Baha maratons, pavēstīja festivāla mediju koordinatore Agnese Lapsiņa.

Baha mūzikas nedēļu, kas notiks no 19. līdz 28. martam, iesāks festivāla direktores klavesīnistes Ainas Kalnciemas un somu vijolnieces Sirkas Līzas Kākinenas-Pilčas (Sirkka–Liisa Kaakinen Pilch) koncertprogramma. Johana Sebastiana Baha sonātes vijolei un klavesīnam abu mākslinieču izpildījumā varēs dzirdēt festivāla ieskaņas koncertā 19. martā Kuldīgā un atklāšanas koncertā Eiropas Senās mūzikas dienā 21. martā Rīgā.

Mencendorfa namā 25. martā notiks Kalnciemas klavesīna klases studentu koncerts, bet Baha mūzikas nedēļas noslēgumā 28. martā iecerēts ambiciozs projekts - Baha maratons. Tā ietvaros visas dienas garumā sešos koncertos trijās Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akdēmijas (JVLMA) zālēs tiks atskaņotas Baha darbu interpretācijas. Maratonistu vidū būs JVLMA pasniedzēji – ērģelniece Vita Kalnciema, vijolniece Eva Bindere, pianisti Sergejs un Andrejs Osokini, Juris Kalnciems, Ventis Zilberts, Juris Žvikovs, Jānis Maļeckis un Toms Ostrovskis, klavesīniste Ieva Saliete, kā arī diriģenti Andris Vecumnieks un Māris Kupčs. Maratonā piedalīsies arī viesis no Vācijas - Berlīnes Mūzikas augstskolas rektors diriģents Jorgs Peters Veigls (J. P. Weigl), studentu simfoniskais orķestris, koris un senās mūzikas katedras studenti. Komentārus par skaņdarbiem sniegs JVLMA muzikologi.

No 23. līdz 27. martam Veigls arī vadīs meistarklases JVLMA studentiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu