Notiks pūtēju orķestra «Rīga» koncerts «No Parīzes, ar mīlestību»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

15. februārī plkst.19, Lielajā ģildē notiks profesionālā pūtēju orķestra «Rīga» koncerts «No Parīzes, ar mīlestību», informēja profesionālā pūtēju orķestra «Rīga» mārketinga speciāliste Linda Ausēja. Orķestris «Rīga» diriģenta Raita Ašmaņa vadībā kopā ar solisti Aiju Vītoliņu un vokālo kvartetu «Harmony 4 Riga» koncertā atskaņos dziesmas par mīlestību un franču mūziku.

Orķestris jau kopš 2007. gada februārī rīko koncertu Valentīndienas noskaņās. Šoreiz koncertā skanēs franču dziesmu popūrijs «Viva La France! Grandes Chansons Francaise», skaņdarbs «Sous le ciel de Paris» jeb «Zem Parīzes debesīm», kas sarakstīts 1951. gadā iznākušajai filmai ar šādu pašu nosaukumu, un Kola Portera sarakstītā kompozīcija «I Love Paris».

Koncertā izskanēs tādas Parīzē dzimušās dziedātājas Edītes Piafas savulaik izpildītās dziesmas kā «Les Champs-Élysées», «La Vie en rose» un «Non, je ne regrette rien». 2007. gadā klajā nākusi biogrāfiski muzikāla filma «La Vie en rose» - Piafas dzīvesstāsts. Filmā atspoguļoti galvenie mākslinieces dzīves notikumi un tiek atskaņotas aptuveni 30 dziedātājas izpildītās melodijas. Orķestris interpretēs filmas melodiju popūriju ar nosaukumu «La Mome Piaf».

Vokālais kvartets «Harmony 4 Riga» dziedās tādas pazīstamas dziesmas par mīlestību kā Stīvija Vondera sacerēto «You Are The Sunshine Of My Life» un Kola Portera «True Love». Vokālais kvartets «Harmony 4 Riga» izveidots 1993. gadā. Tā dalībnieki ir četri profesionāli mūziķi - Ārijs Šķepasts, Arnis Miltiņš, Aldans Milzarājs un Salvis Sprūžs. Kvartets muzicē galvenokārt «barbershop» mūzikas stilā, kas 20.gadsimta sākumā radās ASV. Pagājušā gada vasarā kvartets ieskandinājis Pasaules koru olimpiādes svinīgo miera zvana ienešanas ceremoniju «Arēnā Rīgā» un pārstāvējis Latviju starptautiskajā Masalli mūzikas festivālā Azerbaidžānā. Pagājušā gada pavasarī kvartets piedalījies «Barbershop» čempionātā Spānijā, Kalpē.

Biļetes uz koncertu «No Parīzes, ar mīlestību» iespējams iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā «www.bilesuparadize.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu