Operā ar jaunu izrādi uzstāsies Borisa Eifmana baleta teātris

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Nacionālajā operā 9. martā un 10. martā ar jaunu izrādi «Up & Down» uzstāsies Borisa Eifmana baleta teātris, informēja SIA «Art Forte» pārstāve Kristina Šemancova.

Izrāde veidota, iedvesmojoties no Frānsisa Skota Ficdžeralda romāna «Ir maiga nakts». Izrādes personāžu pārdzīvojumi norisinās uz Džeza laikmeta - neapturama dzīves svinību, brīvības, juteklības un hedonisma ēras - fona.

Personāžu iekšējās pasaules noslēpumos ieskatīties palīdzēs vairākkārtēju Krievijas teātra balvas «Zelta maska» laureātu, scenogrāfa Zinovija Margoļina un gaismas mākslinieka Gļeba Fiļštinska radītās dekorācijas, kā arī komponistu Džordža Geršvina, Franča Šūberta un Albana Berga mūzika.

«Mūsu likteni veido cietsirdīgi paradoksi. Bagātība var būt nepanesamāka par visbriesmīgāko nabadzību, bet skaidrs un ass prāts haosa priekšā izrādās neaizsargātāks par bezapziņu. Šis balets ir traģiska un vienlaikus žilbinoši spilgta cilvēka garīgas bojāejas hronika. Stāsts par to, kā sabrūk mūžīgais sapnis par harmoniju un laimi, bet džeza ritma pavadībā noritošā ārēji skaistā un bezrūpīgā dzīve pārvēršas murgā,» par izrādi stāstījis Eifmans.

Foto: Publicitātes foto

Kā pastāstīja Šemancova, meistara estētisko personību varētu raksturot vārdu savienojums «horeogrāfs-psihoanalītiķis», jo, veidojot katru savu baletu, Eifmans iegrimst varoņu iekšējās pasaules neredzamajos dziļumos un iekļūst visnoslēpumainākajos zemapziņas nostūros. Viņa radošā darba piemēri ir jau Latvijas skatītājiem zināmie baleti «Oņegins» un «Rodēns».

Baleta pasaules pirmizrāde notiks 27. janvārī uz Aleksandra teātra skatuves, Sanktpēterburgā.

Biļetes pieejamas visu teātru un «Biļešu paradīzes» tīkla kasēs, kā arī «www.bilesuparadize.lv».

www.opera.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu