Pianiste Linda Leine plūc laurus prestižā kamermūzikas konkursā Austrijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latviešu pianiste Linda Leine kopā ar dziedātāju Piu Salomi Bohnerti no Vācijas ieguvušas trešo vietu prestižā kamermūzikas konkursā «Franz Schubert und die Musik die Moderne» («Francs Šūberts un mūsdienu mūzika»), kas norisinājās Grācā, Austrijā. Laureātes balvā saņēmušas naudas prēmiju 4500 eiro apmērā.

Konkurss «Francs Šūberts un mūsdienu mūzika» norisinās kopš 1989. gada. Katru trešo gadu konkurss pulcē ap 200 jauno mūziķu no visas pasaules, kas sevi pierāda starptautiskai žūrijai.

Šogad dziesmu duetu kategorijā «Lied Duo» piedalījās 57 dueti no visas pasaules, no kuriem 22 dueti tika otrajā atlases kārtā un 12 dueti finālā. Tika piešķirtas tikai trīs prēmijas.

Leine dzimusi 1988. gadā Rīgā. Klavierspēli viņa sākusi apgūt piecu gadu vecumā. Mācījusies Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolā pie skolotājas Ilzes Treijas, jau vidusskolas laikā sāka papildināt savas zināšanas pie Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) profesora Arņa Zandmaņa. Pēc skolas beigšanas turpināja studijas JVLMA profesora Zandmaņa klavieru klasē. No 2010.gada Leine turpināja mācības Hamburgas Mūzikas un teātra augstskolā Vācijā pie pianistes Liljas Zilberšteinas, no 2012. gada mācījusies pavadījuma klasē pie profesora Burkharda Kēringa.

Pēc iegūtā bakalaura grāda Leine patlaban mācās Lībekas Mūzikas augstskolā pie profesora Konrāda Elzera. Jau skolas gados izcīnījusi balvas valsts mēroga un starptautiskajos konkursos un festivālos, kā arī guvusi atzinību kamermuzicēšanā un kā koncertmeistare. Arī studiju laikā Vācijā Leinei ir bijuši vairāki panākumi - 2011. gadā viņa tika uzaicināta piedalīties kamermūzikas projektā SWR Švetzingeras festivālā, tajā pašā gadā iegūta pirmā vieta un atzinība kā labākajai koncertmeistarei «Maritim» konkursā Vācijā, kā arī iegūta Oskara un Veras Riteru fonda stipendija.

2012. gadā pianiste ieguvusi otro vietu Elizas Maieras fonda konkursā. Kopš 2013. gada Leine ir Alfreda Topfera fonda stipendiāte. 2014. gadā latviešu pianiste ieguva otro prēmiju 51.Starptautiskajā konkursā «Possehl-Musikpreis», kas norisinājās Lībekā, Vācijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu