Raimonds Ozols noslēgs jubilejas tūri ar papildkoncertu Rīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

LNSO koncertmeistars un pirmā vijole Raimonds Ozols 2014. gadā atzīmēja savu jubilejas gadu, kad izcilais mūzikas meistars svinēja radošās darbības 30. gadskārtu un 31. augustā sava talanta cienītājus iepriecināja ar vērienīgu atklāšanas koncertu Dzintaru koncertzālē, pēc kā turpināja jubilejas tūri pa Latviju, uzstājoties 12 pilsētās. Ņemot vērā skatītāju atsaucību, izsludinām papildu koncertu 7. martā Rīgā, Lielajā ģildē kā dāvanu visām sievietēm, tuvojoties starptautiskajai Sieviešu dienai.

Klausītāju atzinību ir guvis arī Raimonda Ozola jaunizdotais mūzikas albums «Vīzijas», kurā apkopotas skaistākās melodijas no pasaules kino un teātra zelta repertuāra, mūzika no franču, amerikāņu, krievu un latviešu kinofilmām latin, jazz un jazz rock ritmos, kā arī populārās klasiskās mūzikas skaņdarbu apdares.

Koncertā tiek spēlēta ne tikai mūzika no jaunā albuma «Vīzijas», bet arī populāra klasiskā mūzika jaunā apdarē un populārā mūzika klasiskā izpildījumā.

Vijolnieks uz skatuves kopā pulcē un muzicē ar Latvijā pazīstamiem, profesionāliem mūziķiem - Raimondu Macatu (taustiņi, mutes harmonikas un aranžējumi), Madaru Kalniņu (piano un aranžējumi), Mārci Auziņu (soloģitāra), Aivaru Gudro (ģitāra), Norbertu Skrauci (bass), Aini Zavacki (sitamie instrumenti) un LNSO stīgu grupu, kas īpaši paspilgtinās vijoles skanējumu.

Raimonds Ozols ir solists ar visaugstākajiem profesionālās vijoļspēles standartiem, kurš atskaņo gan klasisko, gan populāro mūziku, spēlējot akustisko un elektrisko vijoli. Mūzikas kritiķi un profesionāļi šo izpildījumu ir atzinuši par lielisku, jo tas sniedz iespēju klausīties klasisko mūziku rokmūzikas jeb 21. gadsimta interpretācijā.

Līdzās darbam LNSO Raimonds kā vieskoncertmeistars muzicējis Bavārijas Radio orķestrī M. Jansona vadībā Minhenē, Igaunijas Nacionālajā orķestrī, Vispasaules Miera fonda orķestrī Bangkokā. R. Ozola solo priekšnesumi skanējuši Somijā, Islandē, Norvēģijā, Krievijā, Ķīnā, Azerbaidžānā, Austrijā un citās valstīs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu