«Lielās mūzikas balvas» saņem operdziedātāji Siliņš un Kalna

LETA/BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Šovakar «Lielās mūzikas balvu 2014» nominācijā «Par izcilu sniegumu» saņēma operdziedātājs Egils Siliņš, savukārt kategorijā «Gada koncerts» balvu saņēma operdziedātāja Inga Kalna, informēja «Latvijas Koncertu» pārstāve Rinta Bružēvica. «Lielā mūzikas balva 2014» ir augstākais apbalvojums mūzikā Latvijā, un šogad ceremonija notika jau 22.reizi.

Siliņš balvu saņēma par sniegumu, izpildot Fēliksa Mendelszona-Bartoldi oratoriju «Elija» 13.decembrī Lielajā ģildē un uzstāšanos solokoncertā 14.novembrī Latvijas Nacionālajā operā (LNO), kā arī festivālos «Summertime» un «Artissimo».

Kalna balvu saņēma par solokoncertu «Bel canto», kas notika 17.maijā LNO un kura diriģents bija Džulians Reinoldss.

Kategorijā

«Par mūža ieguldījumu» balvu saņēma diriģents Mariss Jansons, kuram šī balva jau ir pasniegta ārzemēs.

Nominācijā «Eiropas nozīmes mūzikas notikums Latvijā» sudraba statueti ieguva projekts «Bahs. Pasija. Rīga.», kas noritēja aprīlī Rīgas Domā, Svētā Pētera baznīcā un Svētā Jāņa baznīcā. Koncerts bija «Rīga 2014 - Eiropas kultūras galvaspilsēta» programmas notikums.

Savukārt par «Gada uzvedumu» tika nosaukta Kristapa Pētersona opera «Mihails un Mihails spēlē šahu» LNO, kuras diriģenti ir Ainārs Rubiķis un Atvars Lakstīgala un režisors ir Viesturs Meikšāns. Opera bija Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas notikums.

«Par izcilu interpretāciju» laureāta godā tika čelliste Sola Gabeta ar solopartiju Pētera Vaska Otrā čellkoncerta «Klātbūtne» pirmatskaņojumā 25.oktobrī Lielajā ģildē. Viņa uzstājās kopā ar «Sinfonietta Rīga» un diriģentu Normundu Šnē.

Kategorijā «Par izcilu darbu ansamblī» «Lielās mūzikas balvu 2014» balvu saņēma ērģelniece Kristīne Adamaite.

Nominācijā

«Gada jaundarbs» balvu saņēma Andris Dzenītis par «E[GO]» - koncertu saksofonam un orķestrim,

kura pirmatskaņojums notika Latviešu simfoniskās mūzikas lielkoncertā 25.janvārī Lielajā ģildē. Koncertā piedalījās saksofonists Arvīds Kazlausks, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un diriģents Normunds Šnē.

Par «Gada jauno mākslinieku» tika atzīts sitaminstrumentālists Jānis Bombizo-Fedotovs. «DNB bankas» speciālo balvu «Par talantu audzināšanu» saņēma pedagogs, diriģents un komponists Jānis Kaijaks.

«Lielā mūzikas balvas» pasniegšanas ceremonija, kurā tika paziņoti laureāti deviņās kategorijās, notika LNO. Pasākumu organizēja «Latvijas Koncerti» sadarbībā ar Kultūras ministriju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu