Figaro lomā «Seviljas bārddzinī» debitēs jaunais baritons Kalvis Kalniņš

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Džoakīno Rosīni operā «Seviljas bārddzinis» Figaro lomā svētdien, 29. martā debitēs jaunais baritons Kalvis Kalniņš, pavēstīja Latvijas Nacionālās operas (LNO) sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile. Kalniņa skatuves partneri būs Viesturs Jansons Almavivas lomā, Inga Šļubovska Rozīnas lomā, Krišjānis Norvelis doktora Bartolo lomā. Izrādi diriģēs Andris Veismanis.

«Esmu diezgan uztraucies, jo loma ir grandioza – Figaro ir viena no vadošajām lomām baritona repertuārā. Taču man ļoti patīk tēls, kādu ir izveidojis režisors Aiks Karapetjans, un es ceru, ka to izdosies piepildīt gan muzikāli, gan aktieriski. Man ir liels gandarījums strādāt ar vokālo pedagoģi Anitu Garanču, lielu atbalstu sniedz arī mans draugs un pasniedzējs Krišjānis Norvelis,» atzinis jaunais dziedātājs, kam Figaro loma būs arī gala eksāmens, absolvējot Latvijas Mūzikas akadēmiju.

Kalniņš pašlaik mācās Latvijas Mūzikas akadēmijā Krišjāņa Norveļa klasē, vokālo meistarību viņš papildina pie Anitas Garančas. Dziedātājs ir vairāku vietējo vokālistu konkursu laureāts, divkārtējs Alfrēda Kalniņa konkursa laureāts, 2010. gadā uzvarējis starptautiskajā Oksanas Petrusenko konkursā Ukrainā, piedalījies «enoa» («european network opera acadamy») rīkotajās meistarklasēs Rīgā un Lisabonā, kā arī Aksela Everarta, Džojas Mammenas un citās vokālajās meistarklasēs. Latvijas Nacionālajā operā Kalniņš jau dziedājis Melnā Zirga B8 lomu Kristapa Pētersona operā «Mihails un Mihails spēlē šahu», baritona partiju baleta «Mesija» (Georga Frīdriha Hendeļa mūzika) iestudējumā, Almavivas lomu Volfganga Amadeja Mocarta operā «Figaro kāzas».

«Seviljas bārddzinis» skatītāju balsojumā ieguva «Latvijas Gāzes» Gada balvu operai kā labākais 2010./2011. gada sezonas iestudējums, kā arī «Lielo mūzikas balvu 2011» kategorijā «Gada uzvedums». Uzvedumu veidojuši režisors Aiks Karapetjans, scenogrāfe Ieva Kauliņa, kostīmu māksliniece Kristīne Pasternaka. Viņu interpretācijā drūmā Franču revolūcija kļuvusi par ironisku fonu vienai no asprātīgākajām, pārgalvīgākajām un veiksmīgākajām komiskajām operām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu