Jauniešu koris «Kamēr...» svinēs 25 gadu jubileju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Ar koncertu Latvijas Nacionālajā operā (LNO) 25. maijā savu 25 gadu pastāvēšanas jubileju svinēs jauniešu koris «Kamēr...». Kā informēja kora direktore Kristīne Zvirbule, koncertā «Kamēr...» izpildīs īpaši šim notikumam radītus trīs izvērstus jaundarbus, kurus korim veltījuši komponisti Ēriks Ešenvalds, Raimonds Tiguls un Geibriels Džeksons.

Koncerta mākslinieciskais vadītājs ir «Kamēr...» galvenais diriģents Jānis Liepiņš, bet koncertā pie diriģenta pults stāsies arī kora dibinātājs un ilggadējs galvenais diriģents Māris Sirmais, diriģenti, kuri strādājuši korī, - Ainārs Rubiķis, Inita Kamarūte, Mārtiņš Ozoliņš, Aivis Greters, kā arī šobrīd Latvijā pazīstami un atzinību ieguvuši kordiriģenti, kuri savulaik dziedājuši korī un guvuši iedvesmu un pamatu savai tālākai profesionālai darbībai, - Līga Celma, Artūrs Ancāns un Kaspars Ādamsons.

«Jubilejas koncertā, pieaicinot komponistus un diriģentus, vēlamies parādīt, par ko «Kamēr...» ir izveidojies savu vadītāju, diriģentu un dziedātāju kopīgā darbā 25 gadu garumā. Koncertā iezīmējam trīs galvenos virzienus: «Kamēr...» kā laikmetīgās «a capella» mūzikas izpildītājs, «Kamēr...» kā skatuvisks, kustīgs, dziedošs organisms un «Kamēr...» kā sadarbības partneris orķestriem, dažādiem izpildītājiem, grupām un solistiem. To visu mūsu klausītāji piedzīvos koncertā Latvijas Nacionālajā operā,» par gaidāmo notikumu izsakās Liepiņš.

Koncerta režisore ir Rēzija Kalniņa.

Biļetes uz «Kamēr....» jubilejas koncertu pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs un interneta vietnē «www.bilesuparadize.lv». Par biļešu iegādi bijušie kora «Kamēr...» dziedātāji aicināti zvanīt pa tālruni 26855325 vai rakstot uz e-pastu «kamer@kamer.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu