Lielajā ģildē koncerts «Mocarta un Štrausa serenādes kokiem»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lielajā ģildē 16. aprīlī plkst.19 Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) koka pūšaminstrumentu grupa diriģenta Gunta Kuzmas vadībā izdzīvos romantiskas serenāžu ainas, koncertā «Mocarta un Štrausa serenādes kokiem» atskaņojot Volfganga Amadeja Mocarta un Riharda Štrausa skaņdarbus.

Kā informēja orķestra sabiedrisko attiecību vadītāja Kristīne Kutuzova, LNSO koka pūšaminstrumentālisti pēc ilgāka pārtraukuma atkal apvienojušies ansamblī, un koncerta apmeklētājiem būs gods dzirdēt, kā vienkopus muzicē flautu, oboju, klarnešu, fagotu un mežragu grupu pārstāvji.

Šis apvienošanās darbs norit teicama profesionāļa, LNSO galvenā diriģenta asistenta Gunta Kuzmas vadībā. Marta beigās bija iespēja novērtēt jauno maestro Riharda Zaļupes simfonijas «Namejs» pirmatskaņojumā.

Grūti iztēloties, kā klasiskā serenāde izklausītos vai drīzāk - kā to būtu iespējams izpildīt mūsdienu apstākļos, ja sirdsdāma ikdienā mīt, piemēram, debesskrāpja augstākajos stāvos. Iespējams, tieši tāpēc īpaši vērtīga ir Kuzmas iniciatīva ielūkoties klasiķu plauktos, lai klausītājiem atgādinātu, ka Mocarta laikā serenāde bija populārs skaistā pievakarē spēlējamu muzikālo apsveikumu žanrs, savukārt Štrausa laikā tā jau pamazām kļuva par eksotisku greznumlietu, kurai piešķirams attiecīgajam laikmetam atbilstošs veidols. «Kā atzīstamies jūtās mīļotajiem cilvēkiem šodien, lai paliek katra paša izvēles ziņā. LNSO koka pūšaminstrumentu uzdevums ir parādīt, cik viegli un jutekliski smalki to iespējams izdarīt mūzikā,» izsakās Kutuzova.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas Lielās ģildes un «Biļešu paradīzes» kasēs, kā arī interneta vietnē «www.bilesuparadize.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu