Rīgas festivālā izskanēs Paula un Kančeli kinomūzikas vakars

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis, TVNET

Rīgas festivāla programmā iekļauts arī Raimonda Paula un Gijas Kančeli kinomūzikas vakars, pavēstīja festivāla rīkotāju «Latvijas Koncertu» sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēviča. Biļetes uz 4. jūnijā plānoto koncertu Rīgas Kongresu namā pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs.

Abu komponistu kinomūziku atskaņos Latvijas Radio bigbends, DD orķestris, Māris Briežkalns (sitaminstrumenti), Andris Grunte (kontrabass). Pie klavierēm būs Pauls.

Paula un Kančeli radošā draudzība, kas savulaik sākusies Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi, ilgst jau gandrīz 60 gadu. Paula veikums aptver mūziku vairāk nekā 50 latviešu filmām, no kurām spožākie veikumi ir «Vella kalpi», «Dāvana vientuļai sievietei», «Limuzīns Jāņu nakts krāsā», «Teātris» un «Ilgais ceļš kāpās». Arī Kančeli darinājis vairākus desmitus skaņu celiņu dažādu režisoru kinolentēm. Viņš ir arī mūzikas autors teju pusei Georgija Danelijas filmu, ieskaitot «Mimino», «Kin-dza-dza» un «Asaras lija».

Pērn klajā nāca albums «R. Pauls plays G. Kancheli».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu