«Ars Antiqua Riga» atskaņos motetes no Ītonas kora grāmatas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā 1. maijā plkst.21 notiks vokālās grupas «Ars Antiqua Riga» koncerts «Ītonas kora grāmata», informēja vokālās grupas «Ars Antiqua Riga» projektu koordinatore Kristiāna Vaickovska.

Ītonas kora grāmata ir Anglijas 15. gadsimta sakrālās mūzikas manuskripts, kas no 1500. gada līdz 1505. gadam apkopots Ītonas koledžā, kuras dibinātājs 1440. gadā bija karalis Henrijs VI. Kora grāmatā ir iekļauti 24 komponistu darbi. Daudzas motetes līdz mūsdienām nav saglabājušās, bet tās, kuras ir izdevies pilnīgi vai daļēji restaurēt, atklāj 15.gadsimta dziedātāju un komponistu augsto meistarību polifonijas mākslā.

Lai parādītu krāšņu polifona izklāsta daudzbalsīgu skanējumu, koncertprogrammā vokālās grupas «Ars Antiqua Riga» pamatsastāvam piepulcēsies vairāki profesionāli kora mākslinieki. Koncerta mākslinieciskais vadītājs būs Pēteris Vaickovskis.

Vokālā grupa «Ars Antiqua Riga» debitēja 2013. gadā pirmajā Rīgas «A Cappella» festivālā.

Sadarbībā arī Rīgas Doma pārvaldi grupa regulāri uzstājas Rīgas Domā, atskaņot Eiropas viduslaiku un renesanses mūziku. 2014.gada Senās mūzikas festivālā grupa piedalījās atklāšanas koncerta uzvedumā - Burkarda Valdisa «Līdzība par pazudušo dēlu». Šajā sezonā grupa ar vairākām koncertprogrammām - «Tjudoru laika mūzika», «Perotīns un Perts», «Messe de Nostre Dame 650» - uzstājusies Rīgas Doma, Krimuldas evaņģēliski luteriskajā un Cēsu Svētā Jāņa baznīcā.

«Ars Antiqua Riga» mākslinieciskais vadītājs un bass ir diriģents Pēteris Vaickovskis. Grupas pamatsastāvā darbojas profesionālo koru mākslinieki: kontrtenors Rūdolfs Bērtiņš, tenors Aigars Reinis, tenors Jānis Kurševs un baritons Uģis Meņģelis.

Biļetes var iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās un interneta vietnē «www.bilesuparadize.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu