Rīgā uzstāsies vijolnieks Vladimirs Spivakovs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

19. martā Lielajā ģildē ar programmu «Baha stunda» uzstāsies vijolnieks Vladimirs Spivakovs, informēja «Trade Hub Productions» pārstāve Inese Mihasjonoka. Koncertā būs reta iespēja dzirdēt maestro vijoles solo sniegumu. Spivakovs pirmo reizi šo programmu izpildīja Kolmāras festivālā, kas bija veltīts pianista un Johana Sebastiana Baha daiļrades cienītāja Svjatoslava Rihtera piemiņai. Kopš tās reizes tā skanējusi daudzās pasaules pilsētās.

«Baha stunda» piedāvās klausītājam īpašu skatu uz ģeniālā komponista mūziku. Programma dos iespēju sajust varenā vācu komponista skaņdarbos aizkustinošu pazemību, tīras reliģiskas jūtas, prieku par dzīvi uz šīs zemes un gudrību, pieņemot nāvi. «Bahs ir aktuāls vienmēr,» ir pārliecināts Spivakovs. «Viņš rada apbrīnojamu atmosfēru, kas ir ļoti svarīga cilvēka eksistencei, viņš rada dvēseles harmoniju.»

Pasaulslaveno vijolnieku un diriģentu Spivakovu trāpīgi raksturo viņa skolotāja Leonarda Bernsteina vārdi: «Zelta sirds, zelta rokas, zelta dvēsele. Spivakovs pieder pie mūzikas Olimpa». Kā savu simpātijas un ticības zīmi Bernsteins Spivakovam savulaik pasniedzis savu diriģenta zizli, no kuras maestro Spivakovs nešķiras nekad.

Kopā ar Spivakovu koncertā uzstāsies otrā vijole Jeremejs Cukermans, čellists Dmitrijs Prokofjevs, klavesīna spēlētājs Zoja Abolics un vokāliste Anastasija Belukova.

Biļetes «Biļešu servisa» kasēs un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu