Pianists Andrejs Osokins gūst atzinību Vācijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas pianists Andrejs Osokins ieguvis Vācijas Pianisma audiences balvu, informēja Osokina publicitātes koordinatore Aira Laiviņa. Vācijas Pianisma balvai spožākos un panākumiem bagātākos izpildītājus katru gadu nominē starptautiskais Pianisma forums.

Aprīļa vidū deviņi nominētie pianisti tikās Frankfurtes operas namā, lai apburtu klausītājus ar savu spēli. To vidū bija slavenais franču pianists Fransuā Dumonds, Aleksandrs Lubjancevs, kuru Latvijas klausītāji jau iepazinuši «Liepājas Pianisma zvaigžņu festivālā 2013», neskaitāmu konkursu laureāte Maria Maco, ASV pianisma zvaigzne Endrjū Taisons, viena no spilgtākajām itāļu pianisma pārstāvēm Irēne Veneciāno, korejiešu virtuozs Jekvons Sunvo, gruzīnu pianists Georgijs Tčaidze, kurš ir slavenā Honena konkursa Kanādā laureāts, Maskavas Filharmonijas solists Aleksandrs Jakovļevs un Andrejs Osokins no Latvijas.

Osokins iekaroja izsmalcināto Vācijas klausītāju sirdis ar plašu un daudzveidīgu klasiskās mūzikas programmu - viņa repertuārā bija gan Johana Sebastiana Baha, Jozefa Haidna, Ludviga van Bēthovena, Roberta Šūmaņa un Riharda Vāgnera, gan arī Ferenca Lista, Morisa Ravēla un Sergeja Prokofjeva klaviermūzikas šedevri.

Balvu pasniegšanas vakara kulminācija bija Osokina izpildītais Bēthovena «4.klavierkoncerts», kam sekoja vētrainas klausītāju ovācijas. Klausītāju balsojums bija vienprātīgs, un balva tika piešķirta Latvijas pianisma pārstāvim, savukārt žūrijas balvu saņēma korejiešu pianists Jekvons Sunvo par virtuozu Friderika Šopēna «2.klavierkoncerta» atskaņojumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu