Dzenīša mūzika skanēs «Concertgebouw» koncertzālē Amsterdamā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Signe Lagzdiņa

Ievadot Amsterdamas Radio simfoniskā orķestra pēcpusdienas koncertu, 25. aprīlī prominentajā Amsterdamas «Concertgebouw» koncertzālē izskanēs latviešu komponista Andra Dzenīša 2011. gadā sacerētā kompozīcija «Prelūdija. Gaisma». Par to informēja komponists.

Līdztekus Dzenīša mūzikai orķestra sniegumā šajā koncertā skanēs Ludviga van Bēthovena «Piektais» jeb «Ķeizara» klavierkoncerts ar ungāru pianistu Dešo Ranki solista lomā, Morisa Ravēla «Bolero», Manuela de Faljas un Īzaka Albenisa mūzika. Koncerta diriģents būs Karels Marks Šišons. Tradīcija ir arī dzīvās «Concertgebouw» pēckoncerta sarunas, kurās šoreiz piedalīsies arī Dzenītis.

Šī sezona «Concertgebouw» koncertzālē īpaši veltīta komponistiem, kuri iedvesmu smēlušies savas zemes vēsturē, kultūrā un dzīvesveidā no iepriekšējo gadsimtu komponistiem līdz pat mūsdienām. Lielākajā daļā koncertu uzstājas Amsterdamas Radio simfoniskais orķestris, taču vēl šajā koncertciklā viesosies arī Milānas «La Scala» teātra orķestris un ansamblis «musikFabrik», bet koncertu diriģentu vidū ir tādi vārdi kā Bernards Haitinks, Renē Jakobs, Mjunvuns Čuns, Aleksandrs Vederņikovs, Andrē Markons, Čārlzs Dituā un citi.

«Concertgebouw» koncertciklu un arī pēckoncerta sarunas translē «Nīderlandes Radio 4».

Šišona vadībā Dzenīša simfoniskā mūzika iepriekš skanējusi Briseles «Bozaar» Beļģijas Nacionālā simfoniskā orķestra sniegumā, Berlīnes filharmonijā ar Berlīnes radio simfonisko orķestri, kā arī divkārt - spēlējot Zārbrikenes-Keizerslauternas vācu radio simfoniskajam orķestrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu