Festivālā «Liepājas vasara» notiks astoņi koncerti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Festivālā «Liepājas vasara», kas šovasar no 30. jūlija līdz 27. augustam norisināsies Liepājā, plānoti astoņi koncerti, informēja Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) sabiedrisko attiecību speciāliste Daina Vanaga.

Šogad festivālā «Liepājas vasara» būs pārstāvēti mūziķi no Japānas, Izraēlas, Dānijas, Vācijas, Itālijas, Turcijas, Nīderlandes, Igaunijas un Latvijas. Festivāla programma tiek plānota plašā amplitūdā - būs garīgās mūzikas, kamermūzikas, estrādes mūzikas, opermūzikas un klasiskās mūzikas koncerti.

Japāņu dziedātājas Tokiko Kato uzstāšanos kopā ar LSO varēs dzirdēt festivāla atklāšanas koncertā 30. jūlijā.

Festivāls tiks noslēgts ar garīgās mūzikas koncertu 27. augustā, kad Svētā Jāzepa katedrālē koncertā «Zvaigžņu tikšanās» satiksies klarnetists Giora Feidmans, LSO, Valsts Akadēmiskais koris «Latvija» un igauņu diriģents Andress Mustonens.

Festivāls «Liepājas vasara» ir tradīcija, kuras dzimšana 1881. gadā sakrita ar Liepājas Filharmoniskā orķestra dibināšanu un darbību. Pagājušā gadsimta 60. gados vasaras simfonisko koncertu rīkošanu Liepājā atsāka diriģents Valdis Vikmanis. Kopš 2010. gada ar LSO iniciatīvu kā simtgadīgas vasaras koncertu tradīcijas atjauninājums tiek organizēts festivāls «Liepājas vasara».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu