Ineses Galantes konkursa laureātei pasniedz 1940. gadā izgatavotu vijoli

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pētera Avena labdarības fonds «Paaudze» konkursa «Ineses Galantes Talanti» 2015. gada laureātei Sandrai Seržānei kā specbalvu pasniedzis 1940. gadā izgatavotu vijoli un lociņu. Kategorijas «Stīgu instrumentu spēle» trešās vietas ieguvēja demonstrējusi izcilu talantu un izcēlās ar ļoti stabilu sniegumu, tāpēc fonds vēlas atbalstīt vijolnieces izaugsmi, pasniedzot instrumentu, kas ļaus spēlēt augstākā līmenī.

Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas audzēkne Sandra Seržāne ar vijoles spēli aizrāvusies 8 gadu vecumā, taču no sirds instrumentu iemīlējusi 9 gadu vecumā, kad piedalījās pirmajā konkursā. Tagad Sandrai ir 17, aiz muguras dalība un godalgotas vietas vairākos starptautiskos konkursos, un iespējama spoža nākotne kā profesionālai vijolniecei. Lai atbalstītu talantīgās mūziķes izaugsmi, Pētera Avena labdarības fonds «Paaudze» pasniedzis dāvanu - 1940. gadā izgatavotu meistara Gaetano Pareschi vijoli un C. H. Bazin lociņu. S. Seržāne ir jau otrā laureāte, kura lietošanā saņem vērtīgo instrumentu, pirms viņas to divus gadus spēlēja talantīgais vijolnieks, vairāku starptautisku konkursu uzvarētājs Arnolds Kupčs.

Foto: Publicitātes foto

«Katru gadu Fonds «Paaudze» atbalsta vairākus Latvijas kultūras notikumus, kā arī izskatām iespēju atbalstīt individuālus māksliniekus. Esam priecīgi par Sandru, kura izcēlās arī īpaši stabilu sniegumu konkursā «Ineses Galantes Talanti». Ļoti augstu vērtējam viņas attieksmi pret savu nodarbošanos, viņu var likt kā piemēru mums katram. Mēs ticām, ka ar jauno vijoli mākslince uzstāsies uz arvien lielākām skatuvēm un ar lepnumu nesīs Latvijas vārdu pasaulē. Vēlam Sandrai izdošanos, realizējot paredzētās ieceres! Liels paldies Ineses Galantes fondam par sadarību, atbalstot Latvijas jaunos talantus,» saka fonda izpilddirektors Igors Bass.

«Mēs pievērsīsim lielu uzmanību tam, lai kultūra būtu sasniedzama ikvienam Latvijas iedzīvotājam, neskatoties uz viņa sociālo stāvokli un dzīves vietu. Mēs meklēsim un atbalstīsim Latvijas jaunos talantus un palīdzēsim viņiem pilnveidoties un attīstīties. Es vēlos Latvijai atdot to, ko savulaik saņēmu: mīlestību un zināšanas,» saka Inese Galante.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu