LSO šovasar rīkos festivālu un sniegs koncertus Rundālē un Japānā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Liepājas Simfoniskais orķestris šovasar rīkos tradicionālo mūzikas festivālu «Liepājas vasara», turpinās koncertciklu «Liepājas skaņas Rundāles pilī» un dosies koncertturnejā uz Japānu. Kā orķestra aktualitātēm veltītajā preses konferencē sacīja Liepājas Simfoniskā orķestra valdes loceklis Uldis Lipskis, festivāls «Liepājas vasara» norisināsies no 30. jūlija līdz 27. augustam, astoņos koncertos piedāvājot iepazīt māksliniekus no deviņām valstīm - Latvijas, Igaunijas, Izraēlas, Japānas, Nīderlandes, Vācijas u.c. «Turklāt ir pamatotas cerības, ka festivāla noslēguma koncertā kā galvenais mākslinieks varētu viesoties klarnetists, klezmeru mūzikas izpildītājs Giora Feidmans no Izraēlas,» uzsvēra Lipskis.

Lipskis atgādināja, ka Liepājas Simfoniskais orķestris izveidots 1881. gadā un dažas desmitgades tas pastāvējis kā vasaras orķestris, spēlējot gan simfoniskās mūzikas programmu, gan kamermūziku, un festivāls «Liepājas vasara» ir orķestra identitāte. «Arī patlaban orķestra pamatrepertuāra formas ir vienādas ar to formu, kas radusies pirms 134 gadiem,» izteicās orķestra valdes loceklis.

Viņš norādīja, ka šī gada festivāls būs solis ceļā uz jauno koncertzāli «Lielais dzintars», kuru orķestris sāks apdzīvot nākamajā sezonā. «Cerams, ka jaunā koncertzāle kartē iezīmēsies kā starptautiska mūziķu apmaiņas un tikšanās vieta,» sacīja orķestra valdes loceklis.

Toties orķestra mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Atvars Lakstīgala pastāstīja, ka Liepājas Simfoniskais orķestris nepilnā sastāvā - stīgu orķestris un neliels pūšaminstrumentu ansamblis - jūnija sākumā dosies turnejā uz Japānu. Orķestrim gaidāmi astoņi koncerti Osakā, Nagasaki, Tokijā u.c. pilsētās. «Turnejā fokuss būs uz japāņu dziedātāju Tokiko Kato, kas savā dzimtajā zemē slavu ieguva, izpildot Raimonda Paula dziesmu «Dāvāja Māriņa«,» stāstīja Lakstīgala, piebilstot, ka šī programma izskanēs arī festivālā «Liepājas vasara».

Liepājas simfoniskais orķestris vasarā turpinās arī ar Rundāles pili sākto sadarbību, piedāvājot koncertciklu «Liepājas skaņas Rundāles pilī». «Izvēloties repertuāru, lūkojamies, lai orķestra izpildītā mūzika iekļautos pils vēsturiskajā laikā, vai arī būtu iespējams rast ko vienojošu starp laikmetu, kurā celta pils, un laikmetu, kurā tapusi atskaņotā mūzika,» stāstīja Lipskis.

16. maijā orķestris Rundāles pilī viesosies ar 134.sezonas noslēguma programmu «Mendelszons un Šūberts» vācu diriģenta Luca Kēlera vadībā, 6. jūnijā Rundāles pilī izskanēs programma «Stravinskis un Štrauss», kuru izpildīs orķestra pūšaminstrumentu sastāvs un solists pianists Juris Žvikovs diriģenta Lakstīgalas vadībā, 6.augustā gaidāms opermūzikas koncerts «Veltījums Fjodoram Šaļapinam», bet 10.oktobrī Rundāles pilī būs koncerts bērniem un jauniešiem «Muzikālās pasakas».

Savukārt nākamajā, 135. sezonā orķestris sāks apdzīvot jauno koncertzāli «Lielais dzintars».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu