Sākta biļešu tirdzniecība uz Senās mūzikas festivālu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ir sākta biļešu tirdzniecība uz Senās mūzikas festivālu, kas šovasar, no 8. jūlija līdz 11. jūlijam, notiks jau 21. reizi, informēja «Latvijas koncertu» pārstāve Rinta Bružēvica. Klausītāji varēs baudīt itāļu baroka meistardarbus, senās angļu dziesmas, gregoriskos dziedājumus, kā arī Indijas klasiskās mūzikas šedevrus.

Festivāla noslēgumā jau tradicionāli skanēs Antonio Vivaldi koncertu cikls «Gadalaiki». Festivāla koncertos uz skatuves kāps baroka vijolnieks Džuljāno Karminjola, Elīna Šimkus, Sergejs Jēgers, vienpadsmitgadīgais vijolnieks Daniils Bulajevs. Klausītājiem būs iespēja dzirdēt «Kremerata Baltica», baroka mūzikas orķestri «Collegium Musicum Riga», grupu «Schola Cantorum Riga», Latvijas Radio kori, «Sinfonietta Rīga» un citus mūziķus.

Bružēvica stāstīja, ka 8.jūlijā Senās mūzikas festivāla atklāšanas koncertā Mazajā ģildē virtuozās, vokāli sarežģītās un filigrāni ornamentētās 17.-18.gadsimta itāļu baroka operu ārijas Šimkus un «Collegium Musicum Riga» atskaņojumā kontrastēs ar apcerīgajām, viegli plūstošajām senajām angļu «Art songs» žanra dziesmām.

Koncerts «Gregoriskie dziedājumi un dūdas» 9. jūlijā Rīgas Domā aizvedīs klausītājus viduslaiku mūzikas pasaulē. Savukārt 10.jūlijā Sv.Pētera baznīcā koncertā «Indijas klasiskās mūzikas šedevri - no Indijas caur tūkstošgadēm» mūziķi Akašs Sergejs Ancupovs no Latvijas, Sandžu Višnu Sahai no Indijas un Ludmila Žurkova no Latvijas spēlēs senas un simboliskas rāgas no Ziemeļindijas, kuru atskaņošana saistīta ar saulrieta laiku un vēlajām vakara stundām. Nakts koncertā skanēs par angļu Orfeju dēvētā komponista Henrija Pērsela mūzika Latvijas Radio kora izpildījumā.

Senās mūzikas festivāla Rundāles diena 11. jūlijā sāksies ar muzikālu uzvedumu «Pasaka par Ķēniņu Strazdubārdu», kas ļaus mazajiem klausītājiem iepazīt gudro Ķēniņu Strazdubārdu, kurš pārmācīs izlutināto un kaprīzo princesi. Pirms koncerta pils pagalmā bērniem būs iespēja nogrimēties un piedalīties radošajās darbnīcās.

Rundāles pils Baltajā zālē būs iespējams klausīties Džovanni Batista Pergolēzi un Georga Frīdriha Hendeļa skaņdarbus Šimkus, Jēgera, Rīgas Doma zēnu kora un «Collegium Musicum Rīga» izpildījumā, kā arī Karminjolu, kuru pasaules mūzikas apskatnieki godā par baroka vijoles princi. Karminjola muzicēs kopā ar «Sinfonietta Rīga». Savukārt Zelta zālē ar klasiķu šedevriem mūs pārsteigs viens no pilnīgāk aprīkotajiem zvanu ansambļiem pasaulē - «Arsis» no Igaunijas.

Senās mūzikas festivāla noslēgumā Rundāles pils dārzā tradicionāli skanēs Vivaldi koncertu cikls «Gadalaiki», bet pirmo reizi solists tā atskaņojumā būs vienpadsmitgadīgais brīnumbērns Bulajevs, kurš jau astoņus gadus spēlē gan vijoli, gan klavieres. Daniils uz skatuves debitējis piecu gadu vecumā, bet septiņos gados jau pirmo reizi uzstājies kopā ar simfonisko orķestri. Vijolnieks spēlēs kopā ar «Kremerata Baltica».

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu