«Lielā dzintara» atklāšanas pasākumi notiks divarpus mēnešu garumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Jaunās Liepājas koncertzāles «Lielais dzintars» atklāšanas svētki šī gada rudenī plānoti divarpus mēnešu garumā, informēja SIA «Lielais dzintars» pārstāve Ieva Jaunozola. Vērienīgā koncertzāles atklāšanas programma sāksies oktobra vidū ar kamerzāles atklāšanu no 16. oktora līdz 18.oktobrim un eksperimentālās skatuves atvēršanu 24. un 25.oktobrī.

Savukārt lielās zāles atklāšana notiks 6. un 7.novembrī, kad paredzēts Agra Engelmaņa «Skaņdarba simfoniskajam orķestrim» pirmatskaņojums, kā arī skanēs Ērika Ešenvalda «Ceturtais Liepājas koncerts klarnetei un orķestrim» un Ludviga van Bēthovens 9.simfonija. Lielās zāles atklāšanas koncertos muzicēs Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO), Valsts akadēmiskais koris «Latvija» un starptautiski atzīti solisti.

Līdz pat gada beigām koncertzāles atklāšanas pasākumos uzstāsies spilgti solisti un izpildītājmākslinieki: Raimonds Pauls, Reinis Zariņš un citi latviešu un ārvalstu mākslinieki. Skanēs Ludviga nav Bēthovena, Ērika Ešenvalda, Imanta Kalniņa, Agra Engelmaņa, Leonarda Bernstaina, Džordža Geršvina, Endrjū Loida Vēbera un citu komponistu mūzika.

«Veidojot repertuāru «Lielā dzintara» atklāšanas svētkiem, pirmkārt domāju par Liepājas mūziku un mūziķiem, par Liepājas kultūras lomu Latvijas un starptautiskajā vidē.

«Lielais dzintars» ir iecerēts kā visa Baltijas reģiona mūzikas dzīvi vienojošs elements,

tādēļ solisti atklāšanas koncertā pārstāvēs visas mūsu tuvākās kaimiņzemes. Koncertzāle tapusi, pateicoties Latvijas dalībai Eiropas Savienībā, tādēļ atklāšanas koncertā skanēs Bēthovena 9.simfonija, kuru varam uzskatīt par apvienotās Eiropas muzikālo simbolu,» atzina koncertzāles mākslinieciskās koncepcijas veidotājs Ints Dālderis.

Šovasar, vēl pirms koncertzāles atvēršanas, vairākas pilsētas vietas atdzims kultūras baudījumam un pārsteigs ar žanriski daudzveidīgiem mākslas notikumiem. No 6.augusta līdz 29.augustam mākslas foruma «Atklāj savu dzintaru!» laikā liepājniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja baudīt spilgtu latviešu mākslinieku - Aigara Bikšes, Ērika Caunes, Gintera Krumholca, Daiņa Rudena - radītus mākslas objektus pilsētvidē, brīvdabas izrādi «Pūt, vējiņi!» Karostas manēžā, Indras Reinholdes modernā baleta iestudējuma pasaules pirmizrādi, multimediālus kamermūzikas koncertus jaunatvērtajā Romas dārzā, pazīstamas un vasarīgas džeza melodijas jauno liepājnieku izpildījumā un foruma noslēgumā - simforoka koncertu «Leģenda par dzintaru» pie jaunās koncertzāles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu