3 X PIANO: klavieru manifestācija Dzintaru koncertzālē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

28. jūlijā plkst.19 Dzintaru koncertzālē pirmo reizi uz vienas skatuves satiksies visi trīs Osokinu dinastijas klavieru virtuozi - Latvijas pianisma leģenda Sergejs Osokins un viņa dēli - pasaules nozīmīgāko pianistu konkursu laureāts Andrejs Osokins un Georgijs Osokins, kurš ar savu izsmalcināto muzikalitāti ir fascinējis klausītājus visā Eiropā.

Visus trīs Osokinu dzimtas pianistus vieno nemitīga tieksme pēc aizvien jauniem atklājumiem mūzikā. Pirms mēneša Starptautiskā Friderika Šopēna konkursa Ķīnā uzvarētājs Georgijs Osokins pārsteidza arī Latvijas klausītājus savā pirmajā solokoncertā Lielajā Ģildē. Šoruden tiks izdots viņa debijas albums, bet līdz tam - koncerti Vācijā, Francijā, Itālijā un Polijā. Šis gads bijis panākumiem bagāts arī viņa brālim Andrejam Osokinam - nupat ieguvis prestižo Starptautiskā Pianisma foruma klausītāju apbalvojumu Frankfurtē, viņš ir uzaicināts piedalīties slavenajā P.Čaikovska konkursā, kur līdz šim laureātu vidū bijuši tādas slavenības kā Vens Klaiberns, Mihails Pļetņevs, Vladimirs Aškenazi un Gidons Krēmers. Savukārt Latvijas Lielās mūzikas balvas ieguvēja Sergeja Osokina pēdējā laika nozīmīgāko projektu vidū ir sadarbība ar Latvijas Radio kori, diriģentu Sigvardu Kļavu un Jaunā Rīgas teātra aktieri Kasparu Znotiņu uzvedumā «Vēstules. Klusās dziesmas», koncerti un meistarklases Skandināvijā, turpinot apmācīt arī Latvijas izcilākos jaunos pianistus Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijā.

3 X PIANO koncerta programma radīta, lai atklātu tik krāšņo un daudzveidīgo klaviermūzikas pasauli. Kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri solisti izpildīs divas klavierkoncertu virsotnes - vareno Pētera Čaikovska 1.klavierkoncertu un izsmalcināto Friderika Šopēna 1. klavierkoncertu. Turpinājumā klausītāji varēs izbaudīt Johana Sebastiāna Baha, Morisa Ravēla un Sergeja Rahmaņinova šedevrus divām un trim klavierēm, kā arī īpaši šim koncertam veidotu muzikālu pārsteigumu.

Koncertu vadīs Ivars Kalniņš.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties Biļešu servisa kasēs un internetā.

www.bilesuserviss.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu