Vidzemes koncertzāle 1 jubileju atzīmēs ar Operas zvaigžņu koncertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 29. maijā, plkst. 19, ar pasaules operteātru zvaigžņu un spilgtāko Latvijas Nacionālās operas solistu piedalīšanos, Vidzemes koncertzāle « Cēsis» atzīmēs viena gada jubileju.

Lai svinīgo sajūtu paspilgtinātu, vakara programma būs īpaši grezna – skanēs operu lielmeistaru Džuzepes Verdi, Džakomo Pučini, Žorža Bizē, Geatāno Doniceti, Šarla Guno, u.c. operu ārijas un dueti. Koncertā piedalīsies solisti – Andris Ludvigs, Egils Siliņš, Inga Šļubovska, Sonora Vaice, Kristīne Zadovska un Latvijas Nacionālās operas orķestris, diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā.

«Paldies visiem māksliniekiem, kas pirmajā darbības gadā pie mums viesojušies, lai cēsniekiem un pilsētas viesiem dotu iespēju baudīt lielisku kultūras programmu! Esam gandarīti, ka cilvēku interese par koncertzālē notiekošajiem pasākumiem arvien pieaug un apmeklējums ir lielāks nekā cerēts sākumā – īpaši uz mūzikas un mākslas projektiem. Tas liecina, ka šāds kultūras centrs Vidzemē bija nepieciešams,» pirmo darbības gadu vērtē Vidzemes koncertzāles «Cēsis» valdes loceklis Juris Žagars.

Pirms gada Vidzemes koncertzāle «Cēsis» uzsāka savu māksliniecisko darbību, piedāvājot Vidzemes reģiona iedzīvotājiem un viesiem izmeklētu un daudzveidīgu māksliniecisko programmu augsti profesionālu mākslinieku sniegumā un demonstrējot mākslas dažādos virzienus simfoniskās, kamermūzikas un populārās mūzikas koncertos, dejas un dramatiskā teātra izrādēs, kino un vizuālās mākslas izstādēs. Gada laikā Vidzemes koncertzālē ir norisinājušies 376 pasākumi.

Vidzemes koncertzāle pirmajā darbības gadā tika nominēta gan Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio gada balvai «Kilograms kultūras 2014» kategorijā «Notikums» (Vidzemes koncertzāles «Cēsis» atklāšanas koncerts), gan Latvijas Lielās mūzikas balvai 2014 kategorijā «Gada koncerts» (Koncerts Marta Argeriča. Gidons Krēmers. Kremerata Baltica), gan Latvijas Lielās mūzikas balvai 2014 kategorijā «Par izcilu interpretāciju» (Diriģents Atvars Lakstīgala – Ludviga van Bēthovena trešās simfonijas Mibemol mažorā op.55 atskaņojums Vidzemes koncertzālē «Cēsis»).

Biļetes uz koncertu var iegādāties Vidzemes koncertzāles «Cēsis» kasē darba dienās plkst. 12:00 – 18:00, sestdienās un svētdienās plkst. 12:00 – 16:00, tālrunis biļešu rezervācijai 64119922, kā arī «Biļešu Paradīze» kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu