Notiks pirmais Jūrmalas festivāls

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, no 20. jūlija līdz 26. jūlijam norisināsies pirmais Jūrmalas festivāls, kurā tiks apvienoti visdažādākie mākslas žanri - opera, balets, teātris, muzikālā teātra spilgtākie opusi un brīvdabas džeza koncerti. Kā informē Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Ankipāne, festivālā uzstāsies Latvijā un ārzemēs pazīstami mākslinieki, turklāt speciāli pasākumam tiek veidots Jūrmalas festivāla orķestris, kura sastāvā muzicēs labākie Latvijas mūziķi.

Festivāla atklāšanas koncertā 20. jūlijā uzstāsies pasaulē pazīstamais Latvijas operdziedātājs - Milānas, Ņujorkas un citu pasaules vadošo opernamu iestudējumu solists Aleksandrs Antoņenko un «Grammy» balvas ieguvējs Latvijas Radio koris.

Turpmākajā festivāla programmā dalībnieku vidū būs gan akordeoniste Ksenija Sidorova, gan slavenais Krievijas aktieris Konstantīns Raikins, vērienīgā opermūzikas projekta «XXI gadsimta tenori» mākslinieki, Itālijas «Teatro di Milano» baleta trupa uzvedumā «Viva Verdi» un viens no labākajiem Gruzijas bigbendiem «Tbilisi Big Band».

Ar Brodvejas mūziklu zelta izlases atpazīstamākajām ārijām un dziesmām īpašā koncertā uzstāsies mūziklu zvaigznes no Lielbritānijas - Debora Majers un Andrians der Gregorjans. Koncertu diriģēs Roberts Purvis.

Jūrmalas festivāla noslēguma koncertā skanēs Vīnes valši un operu ārijas, kuras izdziedās Lielbritānijas operdziedātāja Rebeka Tīma, Egils Siliņš un Antoņenko. Koncertā ar savu Latvijas debiju uzstāsies arī Latvijas dziedātāja Alisa Zinovjeva.

«Dzintaru koncertzāles vēsturiskās ēkas restaurācijas pabeigšana mums paver visplašākās iespējas daudzveidīgas skatuves mākslu programmas piedāvāšanai. Jūrmalā sācies jauns laikmets, un Jūrmalas festivāls tam ir apliecinājums,» saka festivāla idejas autors, dibinātājs, Dzintaru koncertzāles direktors Guntars Ķirsis. Viņš cer, ka Jūrmalas festivāls kļūs par šīs pilsētas vizītkarti un to izdosies izveidot par vienu no vērienīgākajiem un atpazīstamākajiem mūzikas festivāliem Eiropā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu