Tuvojas alternatīvais kamermūzikas festivāls «Sansusī»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Alternatīvajā kamermūzikas festivālā «Sansusī» šovasar iecerēti koncerti, darbnīcas, operu kinoseansi un rīta rosmes, pavēstīja festivāla pārstāve Ilze Tormane. Otrais alternatīvais kamermūzikas festivāls «Sansusī» šogad norisināsies no 7. līdz 9. augustam Aknīstes novada brīvdienu mājā «Susēja». Festivāla idejas autors ir Latvijas Nacionālās operas solists Armands Siliņš.

Festivālā trijās dienās varēs piedzīvot 20 dažādu notikumu, kurus radīs vairāk nekā sešdesmit mākslinieku.

Programmā būs iekļauta gan klasika, gan speciāli festivālam tapuši jaundarbi, mākslinieki uzstāsies gan kā solisti, gan duetos un citās konfigurācijās – līdz pat sekstetiem, skanēs gan dzīva mūzika, gan elektronika, gan mūzika «nez no kurienes», informēja Tormane. Vismazākajiem kamermūzikas mīļotājiem notiks vairākas darbnīcas, koncerti, teātra izrādes un multfilmu seansi bērniem. Plānotas arī balles un laikmetīgās operas kinoseansi naktīs, bet no rītiem - rīta rosme.

Festivālu 7. augustā plkst.20 atklās Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra klavieru trio. Festivālā uz trim skatuvēm uzstāsies tādi solisti un apvienības kā «Art-i-Shock», Olga Pudova, Ēriks Kiršfelds, Ieva Parša, Juris Žvikovs, «Latvian Blues Band», Jaunais Rīgas teātris, notiks Kristapa Pētersona vokālā cikla pasaules pirmatskaņojums. Festivālu 9. augusta pēcpusdienā noslēgs īpaša tikšanās – ansambļa «Altera Veritas» atkalapvienošanās koncerts.

Pirmais festivāls, kas notika pērn, ieguva kultūras gada balvu «Kilograms kultūras» kategorijā «Gada pārsteigums».

Festivālu rīko biedrība «Sansusī» sadarbībā ar kompāniju «LDZ Cargo». Biļestes uz koncertiem pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu