Noskaidroti Jāzepa Vītola 4. starptautiskā vokālistu konkursa laureāti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

19. jūnijā ar spraigu finālu un krāšņu noslēguma koncertu «Dārgakmeņi» Latvijas Nacionālajā operā noskaidroti Jāzepa Vītola 4. starptautiskā vokālistu konkursa uzvarētāju vārdi. Godalgoto vietu pjedestālu savā starpā dala Marcelīna Beišē, Margrēte Frendheima un Haiks Tigranjans.

Žūrijas lēmums, vairākārt uzsverot, ka šī gada konkursa līmenis un ikviena dalībnieka sniegums bija ļoti augsts, par uzvarētāju trīsvienību atzina Haiku Tigranjanu no Armēnijas, kurš ieguva 3. vietas godalgu, norvēģieti Margrēti Frendheimu, kura ieguva 2. vietu un titulējot Polijas soprānu Marcelīnu Beišē par Jāzepa Vītola 4. starptautiskā vokālistu konkursa uzvarētāju. Grand Prix žūrijas komisija šogad izlēma nepiešķirt.

Ipašo balvu un diplomu kā jaunais daudzsološais saņēma 21 gadu jaunais armēņu tenors Tigrans Ohanjans.

Balvu par labāko Jāzepa Vītola skaņdarba atskaņojumu ārvalstu konkursa dalībnieka izpildījumā saņēma armēniete Kristīne Safarjana.

Balvu par labāko Jāzepa Vītola skaņdarba atskaņojumu saņēma mūsu vienīgais fināla dalībnieks Kalvis Kalniņš.

Par konkursa labākajām koncertmeistarēm atzina Ēriku Apeini un Jeļenu Vardazarjanu.

Konkursa rīkošanu finansiāli atbalsta Latvijas kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome un Kultūras ministrija, bet naudas balvas uzvarētājiem nodrošina Borisa un Ināras Teterevu fonds.

Naudas balvu fonds:

1. vieta – Marcelīna Beišē EUR 2000,00 (Divi tūkstoši euro, 00 centi);

2. vieta – Margēte Frendheima EUR 1500,00 (Viens tūkstotis pieci simti euro, 00 centi);

3. vieta – Haiks Tigranjans EUR 1000,00 (Viens tūkstotis euro, 00 centi).

Naudas prēmija labākajai koncertmeistarei Ērikai Apeinei EUR 500,00 (Pieci simti euro, 00 centi).

Nepiešķirto Grand Prix balvu žūrijas komisija sadalīja sekojoši:

Naudas prēmija jaunajam daudzsološajam tenoram Tigranam Ohanjanam EUR 1000,00 (Viens tūkstotis euro, 00 centi)

Papildu naudas prēmijas labākajai koncertmeistarei Jeļenai Vardazanjanai EUR 500,00 (Pieci simti euro, 00 centi).

Specbalvas īpašniekiem Kristīnei Safarjanai un Kalvim Kalniņam par labāko Jāzepa Vītola skaņdarba atskaņojumu EUR 500,00 (pieci simti euro, 00 centi) apmērā katram.

Atlikušos 500,00 nepiešķīra nevienam.

4. starptautiskā Jāzepa Vītola vokālistu konkursa mērķis ir turpināt un uzturēt Latvijas operdziedāšanai svarīgu profesionālu notikumu, kas ļauj izvērtēt sevi starptautiskā mērogā, salīdzināt pieredzi, motivēt jaunos dziedātājus, dibināt kontaktus un vēlreiz apliecināt Latviju kā valsti ar augsti attīstītām dziedāšanas tradīcijām. Vienlaikus ar šo konkursu Rīgā notiks arī Eiropas vokālo pedagogu asociācijas kongress Eurovox 2015, pulcējot vokālos pedagogus no visas Eiropas. Konkursu rīko Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija sadarbībā ar Latvijas Nacionālo operu, kurā notiks konkursa fināls.

Konkursa žūrijas sastāvā Maijas Kovaļevskas vadībā aicināti piedalīties Nikolas Peins (Nicholas Payne), Opera Europa direktors, bijušais Londonas Koventgārdena un Angijas Nacionālās operas direktors, Outi Kahkonen (Outi Kahkonen), Eiropas vokālo pedagogu asociācijas (EVTA) prezidente, Helsinku Sibeliusa Mūzikas akadēmijas Vokālā katedras docente, Vladimirs Prudņikovs, Lietuvas Mūzikas un Teātra akadēmijas Vokālās katedras profesors, Andris Veismanis, LNO valdes priekšsēdētāja vietnieks muzikālajos jautājumos, Kora diriģēšanas katedras docents un Zigrīda Krīgere, JVMA Vokālās katedras vadītāja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu