Sācies starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls «Rīgas Doms 2015»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Reuters

Šodien plkst.19 izskanēs starptautiskā ērģeļmūzikas festivāla «Rīgas Doms 2015» atklāšanas koncerts, informēja festivāla rīkotāji.

Koncertā uzstāsies ērģelnieki Inese Paiča un Tālivaldis Deksnis, izpildot gan pašmāju, gan ārvalstu komponistu darbus.

Kā ziņots, jūlijā Rīgā norisināsies starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls «Rīgas Doms 2015». Festivāla programmā būs iekļauti 14 ērģeļmūzikas koncerti, kas izskanēs ar devīzi «Eiropas elpa Rīgas Domā».

Programma veidota kā draudzīgs žests, aizvadot Latvijas prezidentūras pusgadu Eiropas Savienības (ES) Padomē - tajā būs iespēja dzirdēt visu 28 ES dalībvalstu mūziku, kas komponēta vai aranžēta tieši ērģelēm.

14 koncertos Rīgas Domā muzicēs ne tikai latviešu ērģelnieki, bet arī viesi no Vācijas, Beļģijas, Nīderlandes un Austrijas. Katrā koncertā būs iespēja iepazīt divu dalībvalstu mūziku, ko lielākoties atskaņos atšķirīgi ērģelnieki, taču būs arī solo vakari, kuros vārds tiks dots festivāla ārvalstu viesiem.

Festivālu 31.jūlijā noslēgs Ilze Reine un Jānis Pelše, atskaņojot mūziku no Polijas un Luksemburgas.

Festivāla biļetes nopērkamas Rīgas Doma kasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu