Daugavpils oktobrī kļūst par akordeona mūzikas galvaspilsētu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

No 22. oktobra līdz 24. oktobrim Daugavpilī jau četrpadsmito reizi notiks Starptautiskais akordeona mūzikas festivāls «Daugavpils 2015,» informē Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldes pasākumu organizatore Vita Viļevko.

Ik pēc diviem gadiem Daugavpils oktobrī kļūst par akordeona mūzikas galvaspilsētu, kur savus klausītājus priecē solisti, ansambļi, orķestri gan no Latvijas, gan ārvalstīm. Festivāla gaitā jau devīto reizi tiks rīkots arī Valērija Hodukina starptautiskais jauno akordeonistu konkurss «Daugavpils 2015». Tajā piedalīties akordeonisti: A kategorijā - mūzikas skolu audzēkņi vecumā līdz 16 gadiem un mūzikas vidusskolu 1. un 2.kursa audzēkņi, B kategorijā - mūzikas skolu audzēkņi vecumā no 17 līdz 19 gadiem un mūzikas vidusskolu 3. un 4.kursa audzēkņi.

Konkurss norisināsies divās kārtās, pirmajā piedalīsies visi konkursa dalībnieki, otrajā, kurā konkursa programma būs jāizpilda Daugavpils Akordeonistu orķestra pavadījumā, - konkursanti, kuri pēc pirmās kārtas būs ieguvuši augstākos žūrijas vērtējumus. Konkursantu uzstāšanos vērtēs starptautiska žūrija.

XIV starptautisko akordeona mūzikas festivālu organizē Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde, Latviešu kultūras centrs un Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskola.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu