Dzintaru koncertzālē labdarības koncerts Ukrainas karā cietušo bērnu atbalstam

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Dzintaru koncertzālē 6. jūlijā notiks Latvijas un Ukrainas mākslinieku labdarības koncerts karā cietušo bērnu atbalstam «Kara bērni,» pavēstīja projekta pārstāve Maija Prozoroviča.

Koncertā piedalīsies Inese Galante, Sergejs Jēgers, Sonora Vaice, Armands Siliņš, Kārlis Lācis, Raimonds Tiguls, Katrīna Paula Felsberga, Oleksijs Demčenko, Liāna Langa, Biruta Ozoliņa, Liepājas simfoniskais orķestris, koris «Kamēr...,» Rīgas Doma meiteņu koris «Tiara,» diriģenti Aira Birziņa, Jānis Liepiņš un Atvars Lakstīgala.

Vairākus skaņdarbus koncertā izpildīs arī izcilais ukraiņu tenors Dmitro Popovs , kurš strādājis operās Ukrainā, Norvēģijā, Austrijā, Vācijā, Austrālijā, Latvijā un citviet.

Koncertprogrammā izskanēs Endrjū Loida Vēbera, Džordža Gēršvina, Džuzepes Verdi, kā arī latviešu komponistu - Pētera Vaska, Ērika Ešenvalda, Kārļa Lāča, Imanta Kalniņa, Artura Maskata - un ukraiņu komponistu skaņdarbi un tautasdziesmas.

Prozoroviča norādīja, ka ar iniciatīvu «Kara bērni»» Latvija aicina Eiropu apvienoties atbalsta sniegšanā Ukrainai tik grūtā brīdī. Kopš 13. maija sadarbībā ar «Ziedot.lv» ir atvērts ziedojumu konts, lai vāktu līdzekļus karā cietušo bērnu rehabilitācijai Latvijā. Līdz šim kopumā saziedoti gandrīz 30 000 eiro, ar kuriem jau var nodrošināt rehabilitāciju apmēram 45 bērniem no Ukrainas.

Labdarības koncertu varēs redzēt arī Latvijas Televīzijas 1. kanālā 11. jūlijā.

Biļetes uz koncertu pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā.

Karā cietušajiem bērniem iespējams ziedot pa tālruni 90006382 (1,47 EUR/par zvanu), kā arī «Ziedot.lv» ziedojumu kontā «Swedbank,» konta Nr.: LV95HABA0551006150241, norādot mērķi: ziedojums Kara bērni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu