Jūrmalas festivāla Galā koncertā skanēs skaistākie Vīnes valši un operu ārijas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ar krāšņu programmu un izcilu mākslinieku piedalīšanos šodien izskanēs pirmā Jūrmalas festivāla Galā koncerts, kurā skanēs skaistākie Vīnes valši un operu ārijas, aģentūrai LETA teica Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Ankipāne.

Skaistākās ārijas dziedās Aleksandrs Antoņenko, Egils Siliņš, Alisa Zinovjeva un Rebeka Tīma, savukārt melodiskie Vīnes valši skanēs Jūrmalas festivāla orķestra izpildījumā.

Vakara programmā būs dzirdamas populārākās ārijas no Džuzepes Verdi, Džakomo Pučīni, Gaetāno Doniceti, Pjetro Maskaņji un Franča Lehāra operām, kā arī Jūrmalas festivāla orķestra izpildījumā skanēs par valšu karali dēvētā Johana Štrausa skaņdarbi. Pie orķestra diriģenta pults stāsies Tallinas operas galvenais diriģents Velo Pēns.

Jūrmalas festivāla Goda mākslinieks, tenors Antoņenko šajā vakarā solās apburt klausītājus, dāvājot ārijas gan no operām «Otello», «Toska», «Manona Lesko» un citām, kā arī dziedot duetā ar pārējiem koncerta mākslinikiem.

Ar ārijām no operām «Makbets» un «Mīlas dzēriens» klausītājus vakara programmā priecēs latviešu izcilais, pieredzes bagātais un elegantais baritons Siliņš.

Latvijas debija šajā vakarā būs Aizkrauklē dzimušajai Zinovjevai, kura savu spožo soprāna balsi skolojusi Romas Santa Cecilia konservatorijā un Milānas Teatro alla Scala akadēmijā. Zinovjeva dzīvo un strādā Itālijā un viņas repertuārā pārsvarā ir Verdi un Pučīni mūzika.

Galā koncertā viņas izpildījumā būs dzirdama gan Amēlijas ārija no «Masku balles», gan Silvas ārija no Imres Kalmana operas, gan arī emocionāli un spoži dueti kopā ar savu studiju biedru Antoņenko, kā arī Siliņu.

Savukārt britu jaunās dziedātājas Tīmas vārds visbiežāk lasāms līdzās Vāgnera operām. Kopš debijas Brunhildes lomā 2009.gadā viņa vairākkārt atveidojusi šo tēlu, savukārt 2012.gadā veiktais Vāgnera tetraloģijas «Nībelunga gredzens» DVD ieraksts ar Tīmas piedalīšanos saņēmis «Echo Klassik» balvu. Šajā vakarā viņas izpildījumā būs dzirdams fragments no Pučīni operas «Turandota», kā arī vairāki dueti kopā ar Antoņenko, ar kuru kopā viņa vairākkārt ir uzstājusies arī agrāk.

Visi četri izcilie dziedātāji koncerta noslēgumā apvienosies kopīgā itāļu komponista Ernesto de Curtis dziesmā «Non Ti Scordar Di Me».

Galā koncerts šovakar sāksies plkst.20.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu