Bauskā notiks senioru deju festivāls «Annas danči 2015»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Šodien Bauskā notiks Latvijas VI Senioru deju festivāls «Annas danči 2015», informēja Bauskas Kultūras centra sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Uļanska.

Festivālā piedalīsies ap 200 vecākās paaudzes dejotāju no Latvijas un Lietuvas.

Latvijas senioru deju festivāls Bauskā jau kļuvis par tradicionālu pasākumu Eiropas un pasaules tautu folkloras deju dejotājiem - senioriem, atzina Bauskas Kultūras centra senioru deju kopas «Vēlreiz» vadītāja un festivāla organizatore Inese Smilškalne. Tieši pēc viņas iniciatīvas Bauskā pirms četriem gadiem tika organizēti pirmie šī deju žanra svētki. Smilškalne stāsta, ka senioru deju kolektīvi regulāri aicināti dejot dažādos pasākumos, taču savu atsevišķu svētku Latvijā dejotājiem nav bijis, tālab radusies ideja ieviest šādu tradīciju Bauskā.

Festivāls ir kā senioru deju sezonas noslēguma pasākums, un ik gadu tas tiek organizēts jūlijā ap Annas dienas laiku, tāpēc šogad festivāls ieguvis nosaukumu «Annas danči», kas tiks saglabāts arī nākamajos festivāla norises gados.

Senioru deju festivāls Bauskā tiks atklāts ar dalībnieku gājienu plkst.14.30 no Bauskas pils parka ieejas līdz estrādei, kur plkst.15 sāksies koncerts. Iecerēts, ka tajā piedalīsies astoņi Latvijas un divi Lietuvas deju kolektīvi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu