Siguldā notiek 23. starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No 31.jūlija līdz 2.augustam Siguldā notiek XXIII starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki, kuros, kā ierasts, ir iespēja dzirdēt gan Latvijas, gan pasaules izcilākos operdziedātājus.

XXIII starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku programma

  • Piektdien, 31.jūlijā, plkst. 19.00 Livonijas ordeņa Siguldas pilī notiks lielkoncerts «Mēs no Latvijas». Tajā uzstāsies latviešu solisti Kalvis Kalniņš, Dināra Rudāne, Andžella Goba, Liene Kinča, Krišjānis Norvelis, Romans Poļisadovs, Andris Ludvigs, Rihards Mačanovskis un citi. Piedalīsies festivāla orķestris, pareizticīgo vīru koris «Logos» un festivāla koris. Biļetes cena – no 20 līdz 30 eiro.

  • Sestdien, 1.augustā, plkst. 15.00 Jaunās pils dārzā notiks koncerts «Jaunie talanti». Koncertā piedalīsies Londonas Karaliskās Mūzikas akadēmijas studente Laura Lolita Peresivana, jaunā un talantīgā vijolniece Ticiana Geitus, tenors Mihails Čulpanovs, Zābera vokālā konkursa Grand Prix ieguvējs Valts Urtāns un arī vairāku starptautisku konkursu laureāts Reinis Sprūde (mežrags). Biļetes cena – 3 eiro.

  • Sestdien, 1.augustā, plkst. 21.00 Arvīda Žilinska operas «Zelta zirgs» brīvdabas oriģināliestudējums Gunta Gailīša režijā, diriģents – Atvars Lakstīgala. Galvenajās lomās: Antiņš – Jānis Kurševs, Saulcerīte – Jolanta Strikaite, Baltais tēvs – Jānis Apeinis, Melnais Princis – Andris Ludvigs, citās lomās – Juris Ādamsons, Andris Lapiņš, Kristīne Gailīte, Irma Pavasare, Aira Rūrāne, Krišjānis Norvelis, Liene Lasmane u.c. Dekorācijas un tērpi – Krista un Reinis Dzudzilo. Biļetes cena 20 līdz 40 eiro. Pēc operas izrādes apmeklētāju ērtībai plkst. 1.00 no Siguldas dzelzceļa stacijas kursēs nakts vilciens SiguldaRīga.

  • Svētdien, 2.augustā, plkst. 13.00 koncerts Siguldas evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Melodiskās Emīla Dārziņa solodziesmas izdziedās Miervaldis Jenčs un Antra Bigača. Pavadījums – Gints Bērziņš. Ieeja – bez maksas.

  • Svētdien, 2. augustā, plkst. 18.00 Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku greznais Galā koncerts «Ielūdz Klementīne Margēna un Marsello Alvaress». Koncertā piedalīsies pasaulē vispieprasītākais tenors no Argentīnas Marsello Alvaress un franču izcilais mecosoprāns Klementīne Margēna, kura pagājušā gada Siguldas Opermūzikas svētkos iejutās Karmenas lomā. Biļetes cena – no 25 līdz 60 eiro.

Kultūras piedāvājums Opermūzikas svētku laikā Siguldas Jaunās pils dārzā

Arī šogad svētku organizatori padomājuši par papildu kultūras programmu Siguldas Jaunās pils dārzā. Ieeja šajos pasākumos ir bez maksas.

  • Sestdien, 1.augustā, no plkst. 19.30 līdz 20.30 sievišķīgā un siltā balss tembra īpašnieces Elzas Nathas un draugu koncerts – tautas mūzika džeza aranžējumā. Savukārt pēc operas «Zelta zirgs» no plkst. 24.00 līdz 1.00 ikviens aicināts baudīt «Klasikas un vīna nakti» pils terasē un klausīties pasaules klasikas pērles vinila platēs.

  • Svētdien, 2.augustā, no plkst. 16.45 līdz 17.45 uz muzikālu baudījumu aicinās Daumants Kalniņš un draugi koncertprogrammā «Vasaras muzikālās improvizācijas». Pēc Galā koncerta no plkst. 20.30 līdz 21.30 «Melodijas un stāsti» ģitāras virtuoza Kaspara Zemīša izpildījumā.

Papildus muzikālajiem pasākumiem svētku apmeklētāji aicināti baudīt arī mākslas piedāvājumu. No 31.jūlija līdz 2.augustam norisināsies mākslinieces Agitas Zālītes mākslas performance «Mākslas impulsi stikla kalnā» un mākslinieces Dinas Dubiņas personālizstāde «PārVērtības». Opermūzikas svētku laikā darbosies arī kafejnīcu, restorānu un bāru zonas, kas parūpēsies par apmeklētāju labsajūtu.

Biļetes uz Siguldas Opermūzikas svētkiem iespējams iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās. Siguldas ID karšu īpašniekiem, iegādājoties biļetes Siguldas novada Kultūras centra biļešu kasē iepriekšpārdošanā, tiks piemērota 10% atlaide. Tāpat 15% atlaide pieejama visiem LMT klientiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu