Vidzemes koncertzālē «Cēsis» notiks festivāls «LNSO vasarnīca»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No šodienas līdz 23. augustam Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) piedāvās savu pirmo vasaras festivālu «LNSO vasarnīca», kura laikā Vidzemes koncertzālē «Cēsis» LNSO, Baibas Skrides un Vestarda Šimkus lasījumā būs iespēja dzirdēt Bendžamina Britena, Pētera Čaikovska, Volfganga Amadeja Mocarta, Friderika Šopēna, Aleksandra Skrjabina un Dmitrija Šostakoviča darbus, kā arī Riharda Vāgnera operas «Loengrīns» koncertversiju.

Kā informēja Vidzemes koncertzāles «Cēsis» sabiedrisko attiecību speciāliste Sanita Ozoliņa, «LNSO vasarnīca» būs Latvijas kultūras vēsturē sakņots, mūsdienīgi pasniegts klasiskās mūzikas festivāls ģimenei, kura uzdevums - veicināt kultūras tradīciju pārmantošanu paaudzēs un klasiskās mūzikas vērtību izskaidrošanu dažādu interešu un vecuma apmeklētājiem. «LNSO vasarnīcā» ģimenes pa dienu varēs pavadīt laiku izglītojošās nodarbībās, filmu seansos, bērnu koncertprogrammās, mūzikas instrumentu iepazīšanas darbnīcās, būs iespēja zīmēt un izdejoties tematiskajās kustību nodarbībās, bet vakaros atgriezties koncertzāles telpās, lai izbaudītu LNSO mūziķu un solistu sniegumu kādā no trim piedāvātajām programmām.

Festivāla programmu bērniem veido komponista Riharda Zaļupes un režisores Paulas Pļavnieces veidotā kamerizrāde «Pasaka par Diegabiksi», kā arī muzikālu animācijas filmu seansi, kur īpašā godā būs studijas «Dauka» veidotās īsfilmas ar Imanta Kalniņa («Kabata», «Zaķīšu pirtiņa», «Laimes lācis», «Zelta sietiņš»), Zigmara Liepiņa («Sēd uz sliekšņa pasaciņa»), Valta Pūces («Neparastie rīdzinieki», «Desas piedzīvojumi») u.c. komponistu mūziku, kā arī jau minētās radošās un izglītojošās darbnīcas visas dienas garumā 22. un 23.augustā. Viens no ģimenes muzikālās darbnīcas vadītājiem būs Latgales meistars Gunārs Igaunis.

Jauniešu auditorijai, kas LNSO koncertos manāma aizvien biežāk kopš pērn aizsāktā cikla «Koncertsarunas ar Goran Gora», līdzās vakara koncertu programmām gūs negaidītas atklāsmes, divos seansos skatoties mūzikas vēsturnieces Ligitas Vidulejas veidotās muzikālās filmas, kuru vidū ir tādi šedevri kā «Māsa Kerija», «Disko ēnā» un «Saulrietu violetās ērģeles». Pirms filmām būs stāsti par Latvijas kultūras dzīvi 70. un 80.gadu mijā, kad tapušas šīs filmas. Jauniešu auditorijai veltīti arī Goran Gora pirmie soļi kamermūzikā - paša dziesminieka un klasiska kameransambļa koncerts 23.augustā plkst.13 Cēsu Maija parkā.

Soprāns Magdalēna Anna Hofmane
Soprāns Magdalēna Anna Hofmane Foto: LETA

«LNSO vasarnīcas» māksliniecisko piedāvājumu ik vakaru vainagos lielisks koncerts. Šodien LNSO Andra Pogas vadībā atskaņos Čaikovska «Ceturto simfoniju» un Skride būs soliste Britena Vijoļkoncerta atskaņojumā. Rīt «LNSO vasarnīcā» ciemosies «Spīķeru kvartets» un Šimkus, bet 23.augusta vakaru pieskandinās Vāgnera operas «Loengrīns» atskaņojums soprāna Magdalēnas Annas Hofmanes, mecosoprāna Tanjas Arianes Baumgartneres un tenora Korbija Velča izpildījumā. Koncertversijas diriģents - amerikāņu maestro Roberts Trevinjo.

Vienas dienas un trīs dienu biļetes uz «LNSO vasarnīcas» koncertiem nopērkamas Lielās ģildes un «Biļešu paradīzes» kasēs, kā arī mājaslapā «www.bilesuparadize.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu