Garančas, Prauliņa un Sareikas ieraksti ieguvuši «ECHO Klassik» balvas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Prestižās Vācijas klasiskās mūzikas godalgas «ECHO Klassik» žūrija paziņojusi šā gada balvas ieguvējus, un godalgoto mūzikas albumu vidū ir arī latviešu mākslinieku - mecosoprāna Elīnas Garančas, komponista Uģa Prauliņa un vijolnieces Vinetas Sareikas - ieraksti, teikts paziņojumā, kas publicēts organizatoru mājaslapā.

Garančas albums «Meditation» ieguvis apbalvojumu nominācijā «Gada solo ieraksts (balss)», bet nominācijā «Klasika bērniem» godalgots albums «Des Kaisers Nachtigall», kurā iekļauta Prauliņa mūzika.

Nominācijā «Gada kamermūzikas ieraksts (XIX gadsimta mūzika/stīgu mūziķi)» uzvarējis Sareikas kvarteta «Artemis» albums «Mendelssohn».

«ECHO Klassik» ir viena no prestižākajām un prominentākajām mūzikas balvām pasaulē. 2015.gadā tā tiks pasniegta jau 22 reizi.

Šogad godalgas tiks pasniegtas Vācijas galvaspilsētas koncertzālē «Konzerthaus Berlin» 18.oktobrī.

Vācija Fonoakadēmija «ECHO Klassik» balvu pasniegšanas ceremonijā kopš 1994.gada ik gadu godina pašu valsts un starptautisko mākslinieku izcilākos sniegumus. Balvu ieguvējus izraugās prominentu industrijas ekspertu žūrija.

Citu svarīgāko «ECHO Klassik» mērķu vidū līdzās atzinībai par izcilākajiem ierakstiem ir vēlme izmantot prestižo apbalvojumu, lai sekmētu jaunos talantus un nestu klasiskās mūzikas valdzinājumu un dažādību plašākai auditorijai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu