Noslēgsies Garīgās mūzikas festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Sestdien, 5. septembrī, plkst.19 Rīgas Sv.Pētera baznīcā izskanēs 18.Garīgās mūzikas festivāla noslēguma koncerts, kurā kopā ar Valsts akadēmisko kori «Latvija» uzstāsies solisti Inga Kalna, Ieva Parša, Boriss Stepanovs, Rihards Mačanovskis, kā arī Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Andra Pogas vadībā.

Kā informēja festivāla mediju attiecību koordinators Edgars Gertners, koncertā tiks atskaņota Antona Bruknera «3.mesa fa minorā».

Austriešu vēlā romantisma komponista darbs uz skatuves vienos izcilus solistus: Kalnu, kuras solo koncerts Latvijas Nacionālajā operā pērn Lielās mūzikas gada balvā tika atzīts par «Gada koncertu,» krāšņo Paršu, Pēterburgas tenoru Stepanovu un talantīgo Mačanovski. Solistu kvartets uzburs savu interpretāciju par Bruknera lieldarbu, svinīgi noslēdzot iespaidiem bagāto un novatorisko Garīgās mūzikas festivāla 18.sezonu.

Valsts akadēmiskā kora «Latvija» mākslinieciskais vadītājs Māris Sirmais ir gandarīts, ka 18.Garīgās mūzikas festivāla noslēgumā būs iespēja dzirdēt lieldarbu, kuru koris «Latvija» pēdējo 20 gadu laikā Latvijā nav atskaņojis.

Biļetes iegādājamas «Biļešu paradīzes» kasēs visā Latvijā un internetā «www.bilesuparadize.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu