Novembrī notiks jau trešais Rīgas «a cappella» festivāls

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

No 13. novembra līdz 15. novembrim Rīgā jau trešo reizi notiks Rīgas «a cappella» festivāls, informēja festivāla rīkotāju pārstāve Ieva Niedre.

Festivāla laikā izcili Latvijas mākslinieki demonstrēs «a cappella» dziedāšanas tradīciju visā tās plašajā spektrā - sākot ar vokālās grupas «Latvian voices» muzikālajiem eksperimentiem, kas klausītāju aizvedīs no tautasdziesmas skanējuma līdz inovatīvai popmūzikai, un beidzot ar pareizticīgo mūzikas pērlēm koru «Blagovest» un «Logos» izpildījumā.

Ar «a cappella» žanra aizsākumiem klausītājus iepazīstinās grupa «Ars Antiqua Riga», kas festivāla koncertā «Labirinti» atskaņos 12.-15. gadsimta mūziku, bet īpaši kolorītu un atraktīvu programmu šogad piedāvās festivāla «Nakts koncerts», kurā varēs dzirdēt gan vokālo grupu «Framest», gan Rīgas Gospelkori. To visu ar atraktīviem priekšnesumiem papildinās improvizācijas teātris «Art'i'šok».

Šā gada jaunums klausītājiem būs festivāla karte, kas dos iespēju apmeklēt visus Rīgas «a cappella» festivāla koncertus īpaši rezervētās vietās un iespēju tikties ar festivāla māksliniekiem norises vietā koncertzālē «Rīga», klāstīja Niedre.

Festivāla atklāšanas koncerts ar pareizticīgo dziedājumiem notiks 13. novembrī Rīgas Svētā Pētera baznīcā. Koncerts sāksies plkst.19, un tajā piedalīsies vīru koris «Logos», diriģents Joans Šenroks, kamerkoris «Blagovest» un diriģents Aleksandrs Brandavs.

Savukārt 14.novembrī plkst.18 koncertzālē «Rīga» notiks grupas «Latvian voices» koncerts, bet plkst.21 turpat sāksies «Nakts koncerts». Festivāla pēdējā dienā, 15.novembrī, Rīgas Svētā Pētera baznīcā notiks koncerts «Labirinti», kurā uzstāsies vokālā grupa «Ars Antiqua Riga».

Rīgas «a cappella» festivāls tiek īstenots, lai attīstītu un popularizētu «a cappella» dziedāšanu Latvijā, kā arī veicinātu izcilību un augstus sasniegumus mūzikā. Festivāls piedāvā īpaši veidotus, augstvērtīgus koncertus un meistarklases, dažādos «a cappella» mūzikas projektos iepazīstina ar Latvijas un pasaules spilgtākajiem izpildītājiem, piedāvā iepazīt «a cappella» žanra daudzveidīgās iespējas. Festivāla uzdevums ir radīt dziļāku interesi par procesiem mūsdienu vokālajā mūzikā, palīdzēt labāk izprast šīs nozares būtību, arī īpašo vēsturisko lomu Latvijā.

Biļetes uz festivāla koncertiem pieejamas «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu