JVLMA simfoniskais orķestris sezonu atklās kopā ar diriģentu Lucu Kēleru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) simfoniskais orķestris jauno koncertsezonu atklās oktobrī ar koncertiem Madonā un Rīgā, muzicējot pazīstamā vācu diriģenta Luca Kēlera vadībā, informē JVLMA Koncertdaļas vadītāja Jana Lāce. Sezonas atklāšanas koncerta programma solās būt visnotaļ interesanta un uzrunājoša gan mūzikas pazinējiem, gan tiem, kas vēl tikai nolēmuši sākt klausīties akadēmisko mūziku.

2. oktobrī Madonā un 3. oktobrī Rīgā, JVLMA Lielajā zālē, pasaulslavenā vācu diriģenta Kēlera interpretācijā izskanēs trīs dažādi simfoniskās mūzikas opusi - Johannesa Brāmsa Variācijas par Jozefa Haidna tēmu op.56a, Jozefa Haidna Koncerts čellam ar orķestri Do mažorā un Roberta Šūmaņa Ceturtā simfonija re minorā op.120.

Šajos koncertos kopā ar orķestri, izturot īpašu konkursu, muzicēs divas jaunās čellistes. Koncertā Madonā uzstāsies daudzsološā soliste Dārta Svētiņa, bet Rīgas publikai būs iespēja novērtēt vairāku konkursu laureātes Magdalēnas Ceples niansēto čella spēli.

Kēlers ir augsti novērtēts un ļoti pieprasīts mākslinieks. Vairāk nekā 25 gadus viņš ir bijis Eiropas Savienības Jauniešu orķestra direktors, Berlīnes Mākslu Universitātes profesors, Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas galvenais viesdiriģents un goda biedrs. Viņš ir arī goda diriģents Karaliskās Skotijas Mūzikas un teātra akadēmijā Glāzgovā, Minhenes starptautiskā mūzikas konkursa valdes priekšsēdētājs, Vācijas Mūzikas padomes goda loceklis un Hannoveres Mūzikas un teātra universitātes profesors, tostarp pirmais viceprezidents.

Kā diriģents Kēlers ir sadarbojies ar ļoti daudziem Vācijas orķestriem. Viņš regulāri sniedz arī meistarklases visā pasaulē. Viņa studenti ir daudzu pasaules prestižāko konkursu laureāti un ieņem vadošās pozīcijas uz pasaules mūzikas skatuvēm. Viņa studentu vidū savulaik ir bijis arī pašreizējais Liepājas Simfoniskā orķestra galvenais diriģents Atvars Lakstīgala.

JVLMA simfoniskais orķestris, kura mākslinieciskais vadītājs un diriģents ir Andris Vecumnieks, patlaban sniedz vidēji sešus līdz septiņus koncertus gadā, spēlējot gan latviešu diriģentu, gan arī ārzemju viesdiriģentu vadībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu