Nodibināta jauna mūzikas ierakstu kompāniju «Skani»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nodibināta jauna ierakstu kompānija «Skani», kuras ambiciozais mērķis ir padarīt pieejamus klausītājiem visā pasaulē labākos latviešu mūzikas paraugus. 24. septembrī kompānija jau laidusi klajā jaunu Latvijas Radio kora albumu «Klusuma auglis» («The Fruit of Silence»).

Šis ir pirmais albums, kas iznāk īpašā Latvijas simtgadei veltītā sērijā. Tajā ietverta Kristapa Pētersona, Maijas Einfeldes, Jura Karlsona, Santas Ratnieces, Ērika Ešenvalda, Mārtiņa Viļuma un Pētera Vaska kora mūzika.

Kā iepriekš izteicies Sigvards Kļava, veidojot šo kora mūzikas ierakstu programmu, galvenais akcents ticis likts uz aktuālajām šodienas latviešu kormūzikas kvalitātēm - tās savdabību, izpildījuma smalko kultūru un muzikālo gaumi. Tās ir vērtības, kuras allaž tiek pamanītas un novērtētas.

Jau novembrī jaunā ierakstu kompānija «Skani» sola laist klajā jaunāko Liepājas simfoniskā orķestra, diriģenta Atvara Lakstīgalas un čellistes Martas Sudrabas ierakstu - Imanta Kalniņa mūziku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu