Latviešu biedrības namā notiks koncerts «Rainis un Bruno Skulte Latvijai»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē 11. oktobrī notiks koncerts «Rainis un Bruno Skulte Latvijai», informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Bika. Koncertprogrammā skanēs Raiņa iedvesmotā Bruno Skultes simfoniskā poēma, sērdieņu dziesma - mistērija «Daugava», kantāte «Dziesmu vairogs», kā arī sieviešu, vīru un jauktā kora dziesmas.

Koncertā piedalīsies Kristīne Gailīte, Andžella Goba, Mihails Čuļpajevs, Rihards Millers, kamerkoris «Fortius» un Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas sieviešu koris «Balta», Rīgas kamerkoris «Ave Sol», Vidzemes kamerorķestris, Nacionālo Bruņoto spēku štāba orķestris un Gruzijas Bruņoto spēku centrālā orķestra klarnešu kvartets.

Koncerta diriģenti būs Māra Marnauza, Andris Veismanis un Andrejs Jansons.

Rīgas Latviešu biedrības Mūzikas komisijas priekšsēdētājs un muzikologs Arvīds Bomiks skaidroja, ka Bruno Skulte (1905-1976) bija viens no ievērojamākajiem latviešu komponistiem, kuru bēgļu gaitas aizveda svešumā. Viņa skaņdarbu sarakstā ir krietns skaits jauktā, vīru, sieviešu, bērnu kora dziesmu, kantātes, opera, baleti, instrumentālā un vokālā kamermūzika, simfoniskie sacerējumi, skaņdarbi balsij ar orķestra vai ērģeļu pavadījumu, miniatūras koklēm, ērģelēm, kinomūzika.

Skultes partitūras allaž bijušas atskaņotāju uzmanības lokā. To vidū Raiņa dzejas inspirētā sērdieņu dziesma «Daugava», «Dziesmu vairogs», «Lielā junda», «Lūgsna», rapsodija par latviešu tautas ganu dziesmām «Ganiņš biju» un daudzi citi darbi, to vidū arī opera «Vilkaču mantiniece».

Koncerts Rīgas Latviešu biedrības namā sāksies plkst.17.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu