Rīgā uzstāsies ērģelniece Iveta Apkalna

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rudens kamermūzikas festivālā Rīgas Sv. Jāņa baznīcā 8. oktobrī kopā ar kamerorķestri «Sinfonietta Rīga» muzicēs ērģelniece Iveta Apkalna, pavēstīja festivāla rīkotāju «Latvijas Koncertu» sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica. Koncertā skanēs Johana Sebastiāna Baha Simfonijas no kantātēm un Fantāzija ērģelēm, kā arī Paula Hindemita kompozīcijas.

Apkalna studējusi klavieru un ērģeļspēli Rēzeknes mūzikas vidusskolā, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, pēc tam Londonas «Guildhall» Mūzikas un drāmas skolā un Štutgartes Mūzikas un tēlotājmākslas akadēmijā.

Viņa uzstājusies gan ar soloprogrammām, gan muzicējusi kopā ar orķestriem - ar Berlīnes filharmoniķiem un diriģentiem Klaudio Abbado, Marisu Jansonu un Mareku Janovski, Simonu Jangu, Berlīnes Radio simfonisko orķestri, WDR simfonisko orķestri, Bavārijas Radio simfonisko orķestri, «Hamburgas filharmoniķiem», «Kremerata Baltica» un citiem diriģentiem un kolektīviem.

Ērģelniece divreiz saņēmusi prestižo «ECHO Klassik» godalgu, kļūstot par pirmo ērģelnieci, kas šo balvu saņēmusi kategorijā «Gada labākais atskaņotājmākslinieks». Par augsti profesionālu sniegumu Latvijā un pasaulē Apkalna 2003. gadā saņēmusi Latvijas Lielo mūzikas balvu.

Biļetes uz koncertu pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu